Design a site like this with WordPress.com
Get started

Σκόρπιες σκέψεις του χειμώνα του ΄23 II

“Aυτά που λέτε δεν ισχύουν, ο καπιταλισμός θέλει τους πολίτες υγιείς και λειτουργικούς ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται την εργατική τους δύναμη. Το κράτος μας χρειάζεται – απλά προσπαθεί να μειώσει το κόστος της περιθαλψής μας και έτσι αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, μας προστατεύει με τις πιο φθηνές λύσεις των λοκντάουν και των εμβολίων”.

Αυτό πάνω-κάτω ήταν το κύριο επιχείρημα της πλειοψηφίας των νεομαρξιστών και λοιπών ακροαριστερών οπαδών της επιστήμης, του κράτους και του ορθού λόγου. Το ότι αυτές οι ανιστόρητες ηλιθιότητες εκστομίζονταν λίγους μήνες μετά την πανευρωπαική επίδειξη σκατοψυχίας σε ζωντανή σύνδεση, όταν χιλιάδες μετανάστες, στριμωγμένοι στα σύνορα ελλάδας τουρκίας, δέχονταν πυροβολισμούς ή ψεκάζονταν με χημικά μπροστά στο ικανοποιημένο βλέμα ευρωπαίων αξιωματούχων, θα έπρεπε να είχε βάλει ακόμα και αυτά τα μνημεία άγνοιας, τους καλοσπουδαγμένους αριστερόστροφους καραντινιέρι, σε δυσοίωνες σκέψεις. Αλλά μπα. Αυτοί ήταν Άλλοι. Σε μας δε θα συμβούν ποτέ αυτά. Εμείς τους είμαστε χρήσιμοι. Ο σύγχρονος πολίτης έχει ερωτευτεί τις αντανακλάσεις του εαυτού του στην οθόνη – και νανουρίζεται με την πεποίθηση πως και το κράτος δε μπορεί παρά να τον αγαπά εξίσου.

To πόσο νοιάζεται ο καπιταλισμός για τους πολίτες γενικά, φανερώθηκε ακόμα και στους πιο σκληροπυρηνικούς αρνητές της πραγματικότητας, στο έγκλημα στα τέμπη. Η απαξίωση των υπηκόων ήταν τέτοιας θηριώδους έκτασης που αφέθηκε να συμβεί κάτι ανήκουστο στην ιστορία των σιδηροδρόμων: μετωπική σύγκρουση όταν ουσιαστικά δεν εκτελείται παρά ένα δρομολόγιο και σε διπλή μάλιστα γραμμή. Και τόσες μέρες μετά δεν διευκρινίζεται επίσημα ο αριθμός των θυμάτων. Είναι 57; Ή μάλλον 57 + 53 αγνοούμενοι, ήτοι 110; Το μόνο που έκανε το κράτος ήταν να τσιμεντώσει στα γρήγορα την περιοχή του ατυχήματος (γενικά όταν το τσιμέντωμα είναι η πρώτη δράση των αρχών, οι ενδείξεις για χημική ή και ραδιενεργή μόλυνση είναι ισχυρές) και να ξαμολύσει ένα δυο ειδικούς στα κανάλια να δικαιολογήσουν το μανιτάρι του θερμικού φορτίου μιας έκρηξης που εξαΰλωσε 3 βαγόνια, με γελοιότητες για ηλεκτρικά τόξα και πλεονάσματα λαδιού [1]. Και βέβαια σε μια επίδειξη άκρατης χυδαιότητας και κοπροψυχίας να υποσχεθεί παχυλές συντάξεις στις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά και τα αδέρφια τους [2].

Και ήδη ακούγονται με θράσος τα πρώτα αριστερά αιτήματα: χρειαζόμαστε ασφάλεια και εκσυγχρονισμό των τραίνων. Λες και η σύγκρουση συνέβη επειδή δεν είχαν επενδύσει στην πιο τελευταία τεχνολογία γεω-εντοπισμού και τεχνητής νοημοσύνης και όχι επειδή αποδείχθηκαν ανίκανοι να διασφαλίσουν κάτι που ήταν αυτονόητο ακόμα και στις απαρχές του σιδηροδρόμου [3]. Τόσα χρόνια καρβουνιάρη, καπνίσματος και κεφαλιών έξω απο τα παράθυρα στα κουπέ, χωρίς ούτε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, όταν ακόμη το τραίνο εξυπηρετούσε πολλές από τις πόλεις της ελλάδας, τέτοιας έκτασης καταστροφή δεν είχε συμβεί ποτέ. Ως συνήθως η αριστερά και η αναρχία της προόδου, αδυνατεί να δει τα δομικά προβλήματα του συστήματος που είναι μέρος του και επικεντρώνεται στα αγαπημένα αιτήματα για περισσότερες χρηματοδοτήσεις και περισσότερη κρατική παρέμβαση. Δηλαδή να επιτρέπονται ακόμη λιγότερα πράγματα στα τραίνα, να τοποθετηθούν ακόμα περισσότερες συσκευές επιτήρησης και απόσπασης προσωπικών δεδομένων, ώστε να μετατραπούν τα τραίνα σε επίγεια αεροπλάνα. Για την ασφάλεια. Την ασφάλεια της οποίας το έσχατο σημείο πραγμάτωσης είναι να εξαϋλωθείς ενώ γυρνάς σπίτι σου.

Το λόμπυ βέβαια των κτελατζήδων, το λόμπυ που εν πολλοίς καθόριζε -προς τα πάνω- τις τιμές των σιδηροδρομικών εισιτηρίων και είναι συνυπεύθυνο για τη σταδιακή διάλυση του σιδηροδρόμου, τρίβει τα χέρια του. Το μείγμα απόλυτης διαφθοράς, απληστίας, νεοφιλελέδικης λεηλασίας δημοσίων πόρων και σκανδαλώδους ανικανότητας που κατάφερε να κάνει τη σταθερή τροχιά να δείχνει λιγότερο ασφαλής απο το οδικό δίκτυο, αφήνει πλέον το πεδίο της δημόσιας μετακίνησης στην αρμοδιότητα των κτελ.

– Γενικά μιλώντας, το “όπου ακούς πολύ ασφάλεια, ετοιμάσου για καταστροφή”, είναι το ίδιο καλός οδηγός επιβίωσης με το “του γρήγορου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ” και πλέον και καλύτερος: το να αποφεύγεις τον κίνδυνο δεν είναι πάντα η καλύτερη στρατηγική∙ το να είσαι καχύποπτη με κάτι που γαρνίρεται με διπλή δόση ασφάλειας, λειτουργεί στις 100% των περιπτώσεων.

Αυτό ακριβώς το έλλειμμα καχυποψίας απέναντι σε κράτη, θεσμούς και πολυεθνικές, ήταν απο τα πλέον τραγικά χαρακτηριστικά των τελευταίων τριών ετών. Και έκανε θραύση ειδικά στους κύκλους αυτού που αποκαλείται σχηματικά “κίνημα αμφισβήτησης”, το οποίο παραδοσιακά αποτελείται κατά κύριο λόγο απο δυνάμεις της αριστεράς και της αναρχίας. Η μετουσίωση των κριτικών πνευμάτων σε χάπατα ήταν κατά κάποιον τρόπο η άλλη όψη της μετατροπής της κριτικής σκέψης σε “ακροδεξιά συνωμοσιολογία”.

Χάπατα λοιπόν. Μια αρκετά ακριβή λέξη για την περίπτωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κινήματος. Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς τους φορείς της καθολικής πίστης σε κάτι που πλασάρεται συντονισμένα ως “ασφαλές και αποτελεσματικό” απο το σύνολο των δημαγωγών και καθαρμάτων που λυμαίνονται το δύσμοιρο αυτό πλανήτη;

Και τι δεν είπαν τα χάπατα όλο αυτό το διάστημα των των τελευταίων τριών ετών, στην απέλπιδα προσπαθειά τους να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους και τις φαρμακευτικές. Παρέθεσαν μελέτες τόσο εξόφθαλμα χαλκευμένες που απαξιώθηκαν απο τα ίδια τα περιοδικά που τις δημοσίευσαν λίγους μήνες μετά, ηθικολόγησαν στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, μας εγκάλεσαν για την ασεβή μας στάση απέναντι στον καθηγητή της καρδιάς τους και καλό μπάτσο του κακόγουστου σόου του πρώτου λοκντάουν, τσιόδρα, επιδόθηκαν σε τακτικές μακαρθισμού, ψευδολόγησαν και βλακολόγησαν εξίσου και σε μια κίνηση απελπισίας ανέσυραν τον μαλατέστα και χάλκευσαν τον ντεμπόρ.

Και βέβαια, το “γιατί, φοβάσαι πως θα σου αλλάξει το dna;” ήταν σταθερά ένα απο τα αγαπημένα τους επιχειρήματα. Αν και δεν ιεραρχώ ιδιαίτερα υψηλά τη γονιδιακή αλλοίωση στους κινδύνους του εμβολίου, είχα γράψει και παλιότερα το γιατί ο κίνδυνος εγγραφής του mrna στο ανθρώπινο γονιδίωμα είναι ακόμα και με τις πιο συντηρητικές προσεγγίσεις, υπολογίσιμος [4]. Αυτό βέβαια που δεν είχα σκεφτεί είναι η πιθανότητα επιμόλυνσης των εμβολίων απο το dna που χρησιμοποιείται ως τρόπον τινά μήτρα για την παρασκευή του mrna των εμβολίων. Ο  δρ. Kevin McKernan και η ομάδα του έκαναν πρόσφατα μια σειρά απο αναλύσεις ακολουθιών (sequencing) του γενετικού υλικού που περιέχεται στα φιαλίδια των εμβολίων. Βρήκαν πλασμίδια κυκλικού dna που μπορεί στη θεωρία τουλάχιστον να αναπαραχθούν και που εκφράζουν την πολυθρύλητη ακίδα του κωρονοιού, σε ποσοστά που φτάνουν το 35%. Της pfizer είχαν μεγαλύτερα ποσοστά απο αυτά της moderna, αλλά αυτό βέβαια ίσως να έχει να κάνει και με τις συγκεκριμένες παρτίδες που διερευνήθηκαν. Όπως επισημαίνουν:

(https://anandamide.substack.com/p/pfizer-and-moderna-bivalent-vaccines)

“Η επιμόλυνση με dna … ισοδυναμεί με 20 έως 35% του νουκλεοτικού οξέως που μπορεί να εκφραστεί στο γονιδίωμα, κάθε εμβολίου. Πρόκειται για πολλές τάξεις μεγέθους πάνω απο το όριο της EMA των 330 ng/mg. Με αυτά τα επίπεδα επιμόλυνσης, δεν είναι πλέον απαραίτητη για την ενσωμάτωση στο γονιδίωμα η δράση της ανάστροφης τρανσκριπτάσης απο την ακολουθία line-1”.

Μ΄άλλα λόγια, αν το 30% του γενετικού υλικού των εμβολίων αποτελείται απο dna που εκφράζει την ακίδα, το ερώτημα δεν είναι πλέον αν μπορεί να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα, αλλά τείνει να γίνει πότε και σε τι βαθμό. Μένει βέβαια να αποσαφηνιστεί η ικανότητα αναπαραγωγής των πλασμιδίων αυτών – υποτίθεται πως αυτο-αναπαράγονται σε βακτηριακό (e-coli) περιβάλλον, αλλά δεν είναι σίγουρο σε τι βαθμό το κάνουν στα ανθρώπινα κύτταρα.

Ακόμα ίσως χειρότερα γίνονται τα πράγματα απο την παρατήρηση στην ίδια μελέτη πως:

“Μια γνωστή βελτίωση γονιδιακής έκφρασης του promoter sv-40 [5], εμφανίζεται στο 50% των φιαλών της ίδιας παρτίδας”.

Αν ο sv-40 σας χτυπάει κάποιο καμπανάκι, καλά κάνει και το χτυπάει. Πρόκειται για έναν θεωρητικά ογκογόνο ιό των πιθήκων που είχε επιμολύνει γύρω στα 300 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων πολιομυελίτιδας και είχε προκαλέσει και τη σταδιακή απόσυρση των εμβολίων του salk (βλ. https://diariesofinfection.wordpress.com/2022/04/09/%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%87%ce%b9%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%ae%ce%b4%ce%b5%cf%82/).

Είναι αλήθεια πως η χρήση γονιδιακού υλικού του sv-40 ως promoter δεν είναι καινούργια, καθώς συμβαίνει εδώ και χρόνια στις διάφορες βιοτεχνολoγικές έρευνες. Αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να σημαίνει την παρουσία του (ενός τμήματος του γονιδιωματός του έστω) στον οργανισμό μας, ειδικά όταν πρόκειται για έναν ιό που ακόμα χαρακτηρίζεται επίσημα ως καρκινογόνος.

– Αλλά όλα αυτά δεν έχουν και τόση σημασία. Η επιμονή των περισσοτέρων να ξεχάσουν οτιδήποτε σχετικό με την πανδημική εκστρατεία έχει λάβει ψυχιατρικού τύπου διαστάσεις. Αυτό ακριβώς το πεδίο μαζικής απώθησης, προσφέρει ιδανικά πατήματα για εντυπωσιακές πιρουέττες, αναστροφές 180 μοιρών και εκθρασυμένα ψέμματα. Όλοι αίφνης ενάντια στο λοκντάουν ήταν και ποτέ τους δεν πίστευαν πως θα έπρεπε να έχει γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο και ναι, εξαρχής τους είχε φανεί ύποπτο το ξέσπασμα της πανδημίας κοντά σε ένα κέντρο έρευνας με κωρονοιούς, τες πα, τα έχουμε ξαναπεί, επαναλαμβάνομαι.

Ακόμα και έτσι η αναστροφή του υπουργού υγείας της γερμανίας , karl lauterbach, είναι όπως και να το δει κανείς, αξιοθαύμαστη. Να θυμίσουμε πως το εν λόγω ψυχικά διαταραγμένο υποκείμενο ήταν αυτό που εν μέσω όλο και πιο εφιαλτικών πιέσεων στους ανεμβολίαστους, στα τέλη του ΄21, είχε δηλώσει πως “στο τέλος του χειμώνα (οι ανεμβολίαστοι) θα έχουν αρρωστήσει, εμβολιαστεί ή πεθάνει” και ήταν μέχρι και πρόσφατα ακραιφνής υποστηρικτής των εμβολιαστικών υποχρεωτικοτήτων.

Τα αποσπάσματα είναι απο την πρόσφατη (προχθεσινή) συνεντευξή του στο κρατικό zdf.[6]

(https://www.eugyppius.com/p/karl-lauterbach-in-substantial-reversal)

Ερ: Τι έχετε να πείτε σε όσους υποφέρουν απο παρενέργειες του εμβολίου;

Απ: Καταρχάς, είμαι απόλυτα συγκλονισμένος με ό,τι έχει συμβεί σ΄αυτούς τους ανθρώπους … Υπάρχουν σοβαρές αναπηρίες και μερικές απο αυτές θα είναι μόνιμες… αυτό που κάνουμε ως κράτος είναι ότι οι ασφαλιστικοί φορείς αναλαμβάνουν το κόστος θεραπείας …. αλλά … δεν έχουμε ακόμη τα φάρμακα για να τους βοηθήσουμε…

Ερ: Τώρα το κάνετε να φαίνεται σαν να είναι όλα τακτοποιημένα. Αλλά όταν μιλάει κανείς σ΄αυτούς τους ανθρώπους, ακούει ακριβώς το αντίθετο… πολλοί επίσημοι φορείς δεν τους πιστεύουν, μερικές φορές δε λαμβάνουν καν απάντηση … Αυτό είναι όλο και όλο που μπορεί να προσφέρει το κράτος σ΄αυτούς τους ανθρώπους;

Απ: Εννοείται πως όχι και δε θέλω να δίνω αυτή την εντύπωση… αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να αναγνωριστούν το συντομότερο ….

Ερ: Γιατί κε lauterbach επιμένατε ακόμα και το καλοκαίρι του ΄21 πως αυτά τα εμβόλια δεν έχουν καμία παρενέργεια;

Απ: Ε, κοιτάχτε, ήταν μια υπερβολή, μια λανθασμένη εκτίμηση σε ένα tweet. Αλλά δεν αντιπροσώπευε τη θέση μου. Είχα σχολιάσει πολλές φορές για τις παρενέργειες των εμβολίων. Για παράδειγμα ….

Ερ: (ο δημοσιογράφος τον κόβει) αλλά μετά λέγατε πως δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου, βασικά καθόλου, παρενέργειες. Το επαναλάβατε και στην εκπομπή της anne will. Δίνατε οπότε την εντύπωση πως δεν πρέπει να μας απασχολούν οι παρενέργειες.

Απ: Δεν είναι έτσι. Είχα γνώση των αριθμών και παρέμειναν σχετικά σταθεροί. Αυτά τα εμβόλια χρησιμοποιήθηκαν παντού στον κόσμο, ο ένας στους 10.000 είχε κάποιια σοβαρή παρενέργεια, μπορείτε να πείτε πως είναι πολλές, ή ότι δεν είναι και τόσο. Αλλά το εμβόλιο προστατεύει στ΄αλήθεια απο τη σοβαρή ασθένεια …

Ερ: Τώρα ξεκινάνε οι πρώτες αγωγές ενάντια στη biontech και επίσης ενάντια σε άλλους κατασκευαστές εμβολίων. Που νομίζετε πως θα οδηγήσει αυτό;

Απ: Δε μπορώ να κάνω υποθέσεις … είναι αλήθεια πως στο πλαίσιο των συμβολαίων της ΕΕ οι εταιρείες απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη και έτσι αυτή η ευθύνη βαραίνει τώρα το γερμανικό κράτος …

Ερ: Σχετικά με την απαλλαγή ευθύνης για τις φαρμακευτικές. Σημαίνει πως οι φαρμακευτικές μπορούν, τρόπον τινά, να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο στις αγωγές, επειδή το κράτος έχει αναλάβει τους κινδύνους. Είναι οπότε το κράτος – δηλαδή εσείς, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση- που θα πρέπει να απαντήσει για τις οποιεσδήποτε οικονομικές απαιτήσεις. Νοιώθετε καλά με αυτό;

Απ: Τι σημαίνει νοιώθω καλά; Εν πρώτοις, δεν έκανα εγώ τις διαπραγματεύσεις για τα συμβόλαια .. τότε οι άνθρωποι απαιτούσαν γρήγορα εμβόλια και έτσι ανέλαβε τη νομική ευθύνη το κράτος. Ίσως και να΄ταν το καλύτερο, γιατί είναι καλύτερα να έχεις να κάνεις με το κράτος απο το να τρέχεις μακροχρόνιες αγωγές με εταιρείες.

Ερ: Αλλά είδαμε μόλις πόσο δύσκολο είναι να αποζημιωθεί κανείς απο το κράτος. Τι πιστεύετε πως θα συμβεί τώρα; Βρίσκετε πως όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, για παράδειγμα, θα μπορούσε να υπάρχει μια εθελοντική οικονομική συνεισφορά των φαρμακευτικών σε κάποιο ίδρυμα;

Απ: Θα ήταν μια απόλυτα σωστή ιδέα αν οι εταιρείες έδειχναν κάποια προθυμία να βοηθήσουν εδώ, επειδή τα κέρδη ήταν εξωφρενικά – εξωφρενικά κέρδη …

[1] Βέβαια δεν είμαστε ειδικοί και δεν έχουμε το τεράστιο εύρος γνώσης που χαρακτηρίζει τη συνομοταξία τους, αλλά το περασμά μας απο αυτόν τον κόσμο μας δίνει τη δυνατότητα να αποφανθούμε με σχετική βεβαιότητα για κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα ότι τα έλαια παντός τύπου είναι βραδύκαυστα και ως εκ τούτου ανίκανα απο μόνα τους να προκαλέσουν εκρήξεις και θερμικά φορτία της τάξεως των 1300 βαθμών.

[2] Βέβαια, αυτό ακριβώς έκανε και το 2007, όταν εμφανίζονταν βουλευτές με σακούλες με πενηντάευρα και τα μοίραζαν αφειδώς στους πελοποννήσιους πυρόπληκτους και τότε μάλιστα τους βγήκε.

[3] Η παρακάτω ιστορία αποκτά πλέον ένα μακάβριο ενδιαφέρον

https://3otiko.blogspot.com/2018/10/signalman-jack.html

(θενξ ηλία).

[4] Το rna με τη βοήθεια ενός ενζύμου, της ανάστροφης τρανσκριπτάσης, του οποίου η γενετική ακολουθία συμπεριλαμβάνεται στο ανθρώπινο γονιδίωμα (οι ακολουθίες line-1), μπορεί να μεταγραφεί στο dna. Είναι κάτι που μάλλον έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν δεδομένου πως ένα μεγάλο ποσοστό, πιθανώς γύρω στο 10%, του ανθρώπινου γονιδιώματος είναι ιικής προέλευσης.

[5] Οι promoters είναι μικρές ακολουθίες dna πάνω στις οποίες προσκολλούνται οι πρωτεΐνες και διευκολύνουν την έκφραση του rna. Κάτι σαν βελτιωτικό δράσης για mrna σκευάσματα, αν και η χρήση του δεν έχει περιοριστεί εκεί.

[6] Το εκπληκτικό μ΄αυτή τη συνέντευξη δεν είναι μόνο η απόλυτη ανειλικρίνεια του υπουργού που στήριξε κάθε μέτρο υποχρεωτικότητας των εμβολίων και ένα χρόνο πριν υποσχόταν αρρώστεια και θάνατο στους ανεμβολίαστους. Είναι και οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου του κρατικού μέσου – μπορεί καμία να φανταστεί κάποιον αντίστοιχο δημοσιογράφο να κάνει τέτοιες ερωτήσεις στη χώρα μας;

Advertisement

2 thoughts on “Σκόρπιες σκέψεις του χειμώνα του ΄23 II

  1. Θες να πεις πως το κρατικό κανάλι zdf είναι ακροδεξιό;Γιατί απο εκεί πήρα τα αποσπάσματα που δημοσίευσα. (στηριγμένα στη μετάφραση στ΄αγγλικά του euggypius). Αλλά ακόμα και να΄ταν ακροδεξιό, τα είπε αυτά ο lautebach; Προφανώς και ναι. Επ΄ακριβώς μάλιστα. Οπότε τι;
   Δηλαδή για να καταλάβω το μέγεθος της εγκεφαλικής σου ένδειας, επειδή κάποιοι ακροδεξιοί χρησιμοποιούν τη συνέντευξη αυτή, τη διαγράφουμε, τζιζ κακό κ πιπέρι στο στόμα; Επειδή πχ τμήμα της άκρας δεξιάς στη γαλλία είναι ενάντια στο μακρόν, εσυ να υποθέσω πως στηρίζεις τις πολιτικές του;
   Το βοθρολυματικό φακτ τσεκ σαιτ που μου εστειλες δείχνει και το ποιον της σκέψης και της αισθητικής σου.
   Αντιληπτική ικανότητα αντάξια ενός χάπατου. Πάνε να διαβάσεις τώρα κανένα σαιτ επίσημης λογοκρισίας, μέχρι εκεί κ πολύ σου είναι.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: