Design a site like this with WordPress.com
Get started

Νεοπαραδειγματικές Απελπισίες

Σιδηρά Φάλαγγα.

Τι φαντάζεστε ότι μπορεί να έχει τέτοιο όνομα;

Μια εταιρεία που πουλάει cd μπλακ μέταλ, αυθεντικά ss μεμοραμπίλια και περικεφαλαίες μέγα αλέξανδρου στο διαδίκτυο; Μια πολιτική ομάδα που έλκεται απο τους ιστορικούς και αισθητικούς συσχετισμούς αφενός της φάλαγγας, του στρατιωτικού δηλαδή συντονισμού, της πειθαρχίας και της στοχοπροσήλωσης στην εξόντωση του εχθρού και αφετέρου του σιδήρου, του αρχέγονου συμβόλου της δύναμης, της ασταμάτητης ισχύος, του προαιώνιου όπλου της αγνότητας και του φωτός ενάντια στις χθόνιες σκοτεινές δυνάμεις (των μουζίκων), μια ακροδεξιά σύμπραξη επικίνδυνων ηλιθίων με άλλα λόγια; Νοσταλγοί και τιμητές της χριστιανο-ναζί ρουμανικής σιδηράς φρουράς, που μια και οι νοσταλγοί του συγχρονού τους μπαντέρα στην ουκρανία χαίρουν αίφνης τόσο μεγάλης εκτίμησης στις δυτικές δημοκρατίες, ευελπιστούν και αυτοί σε τριτοκλασσάτους νατοικούς εξοπλισμούς και ποσοστά απο το τράφικινγκ ή το ναρκεμπόριο; Μπάντα white power metal; Η ομάδα κρούσης των ελλήνων γ.τ.π.;

Ή για να το πω και αλλιώς. Αν στις παλιές μέρες, εκείνους τους μακρυνούς καιρούς του 2019 ας πούμε, για κάποιο κακόγουστο, βλαμμένο και ντροπιαστικό για το ατομό σας λόγο, κυκλοφορούσατε με μπλουζάκι Σιδηρά Φάλαγγα, πιστεύετε ότι θα το κάνατε για πάνω απο βδομάδα χωρίς να βρεθεί κάποιος με ευγένεια και τακτ να σας σπάσει τα μούτρα;

Ζούμε ωστόσο στους καιρούς που την ευθύνη της άλωσης του φυσικού κόσμου την έχουν αναλάβει οι οικολόγοι, την εξαφάνιση των ζώων στην πόλη οι φιλόζωοι, την εξαφάνιση κάθε αυτονομίας στο σώμα μας, οι αριστεροί γιατροί, στους καιρούς που κάποιοι μαλάκες διαβάσαν το 1984 και το βρήκαν εξαιρετικό ως εγχειρίδιο διακυβέρνησης ενός νέου και θαυμαστού κόσμου, σε καιρούς μιας τέτοιας έκτασης μαζικής εξόντωσης του νοήματος και της κριτικής σκέψης, που μπορούμε να μιλάμε πλέον για νέο παράδειγμα.

Σιδηρά Φάλαγγα. Έτσι ακριβώς ονομάζεται μια νέα (με παλιές ρίζες) αντιφασιστική ομάδα που αναλαμβάνει σύμφωνα με τα λεγομενά της και αντιφασιστικές περιπολίες στα πέριξ της πόλης.

Και καλά αυτοί. Στην ομάδα του ιντυμήντια που δημοσιεύει τις ανακοινώσεις της εν λόγω ομαδοποίησης, δε φαίνεται περίεργο που ένα αναρχικό σάιτ δημοσιεύει δράσεις με τέτοιο όνομα;

Θα μου πείτε εδώ έφτασαν κάποιοι την συμπόρευση με τις φαρμακευτικές και την κρατική προπαγάνδα να την ονομάζουν ταξικό καθήκον, σε σιδηροφαλαγγαίους αντιφασίστες θα κολλήσουμε;

(Θένξ στο Θ.Ρ. που έχει το σθένος να ανιχνεύει ακόμα τέτοια μαργαριτάρια απο το ιντυμήντια, εγώ τα΄χω παρατήσει τώρα τελευταία).

– Μου΄χει κολλήσει που λέτε τους τελευταίους μήνες ο στίχος από ένα κομμάτι, δεν το άκουγα και ποτέ να πεις, αλλά αίφνης, για ένα περίεργο λόγο, αυτό το “να δεις που στο τέλος θα μας πούνε και μαλάκες”, κόβει όλο και πιο συχνά βόλτες στα εγκεφαλικά μου κύτταρα. Ειδικά μετά απο κάποια μάζωξη κινηματικών καραντινιέρι.

– Συγχωρέστε μου αυτές τις ανούσιες συναισθηματικές εκτροπές, ίσως να΄ναι αυτή η ακράτεια σκέψεων απο την οποία πάσχω εδώ και καιρό.

Τι ήθελα να πω; Α, ναι, ΄Αντιεμβολιαστικό κίνημα και σημεία συνάντησης αριστερού και ακροδεξιού ανορθολογισμού΄ ονομαζόταν μια εκδήλωση του καφε-βιβλιοπωλείου και εκδόσεων red and noir, που έγινε το περασμένο σ/κ στην αθήνα. Κατ΄αρχάς και μόνο το γεγονός πως μετά απο δυόμιση χρόνια ξεδιπλώματος της πλέον ακραίας επίθεσης στις ελευθερίες των υπηκόων, απο το 2ο παγκόσμιο τουλάχιστον και μετά, δυόμιση χρόνια αφότου εγκαταστάθηκε ένα καθεστώς όπου για παράδειγμα η άρνηση μιας θεραπείας που κατά 70% θα σε σκοτώσει (τα ποσοστά θανάτου στη διασωλήνωση στη μεθ έφταναν σε ορισμένα νοσοκομεία μέχρι και το 100%) ήταν λογικό και θεμιτό να διώκεται ποινικά, το μόνο που ενοχλεί ένα κομμάτι του κινήματος δείχνει να είναι κατά πόσο βρέθηκαν στην ίδια μεριά του νεοπαραδειγματικού απαρτχάιντ άνθρωποι πολλών και διαφορετικών πολιτικών φασμάτων, είναι απο μόνο του ικανό να σε οδηγήσει στην απελπισία. Πρόκειται βέβαια για το ίδιο βιβλιοπωλείο που αν και αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχικό διοργάνωσε προσφάτως ένα παζάρι ριζοσπαστικών εκδόσεων σε πρώην κατειλημμένο και νυν ελεγχόμενο από το δήμο αθηναίων χώρο, με σεκιουριτάδες και ελέγχους, για να αποδείξει πως στο νέο παράδειγμα δεν έχουμε κολλήματα και ιδεολογικές αγκυλώσεις, η σοβαρή αναρχία -όπως και η σοβαρή χρυσή αυγή- μια χαρά συνομιλεί με τη σοβαρή εξουσία. Ακόμα και αν αυτή εκφράζεται από την πλέον ακροδεξιά κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.

Εκεί, κατά τα φαινόμενα, ένα σεβαστό ποσοστό των παρευρισκόμενων επιδόθηκε στην αγαπημένη στρατηγική διαφόρων ευρωπαίων αξιωματούχων [1], θεσμών [2] και ειδικών [3], δηλαδή το εκθρασυμένο ψέμα. Όπως και σε προηγούμενες μετα-λοκντάουν “πανδημικές” κινηματικές μαζώξεις, οι πλέον ακραιφνείς υποστηρικτές ολόκληρου του πυρήνα της πολιτικής των, δυτικών τουλάχιστον, κρατών, συμπεριλαμβανομένου σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις και του χειροκροτήματος των υγειονομικών ηρώων απο τα μπαλκόνια, άνθρωποι με άλλα λόγια που στήριξαν ψυχί και σώματι, με (μη-) έργα και λόγια τα λοκντάουν, την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και όλο τον υγειονομικό ολοκληρωτισμό του “δικαιώματος[4] στη μεθ”, τώρα πλέον ήταν ενάντια στα λοκντάουν και αυτοί κυκλοφορούσαν χωρίς χαρτί παντού και τα εμβόλια αυτοί το έλεγαν πως απλά προστατεύουν από το θάνατο, δεν σταματάνε την μετάδοση και τέλος πάντων αυτοί ποτέ τους δεν εμπιστεύτηκαν την κρατική διαχείριση, πορείες κουφοντίνα αφού, άλλο αν έκαναν ακριβώς ότι τους διέταζε ο τσιόδρας και λοιδωρούσαν και όποια απέκλινε απο τις αγίες κρατικές εντολές,.

Στην κβαντομηχανική ονομάζεται retrocausality, το συμβάν που προηγείται του αιτίου του, μια πράξη στο παρόν που αλλάζει το παρελθόν. Στην απλή καθομιλουμένη, οργουελλική παραχάραξη της ιστορίας. Ή πιο λαϊκά: να δεις που στο τέλος θα μας πούνε και μαλάκες.

– Όταν η απρόσκοπτη ροή όλο και τερατωδώς μεγαλύτερης ποσότητας πληροφορίας ανάγεται σε ύψιστο αγαθό, είναι φυσικό να απουσιάζει όλο και περισσότερο η δυνατότητα κριτικής αποτίμησης της πληροφορίας αυτής. Όσο πλησιάζουμε το ανθρώπινο σημείο κορεσμού στην πληροφορία, η ποιοτική αξιολόγηση των πληροφοριών τείνει προς το -απόλυτο- μηδέν. Οι άνθρωποι δείχνουν να έχουν απολέσει κάθε δυνατότητα κριτικής θεώρησης των συμβάντων γύρω τους. Αντιδρούν το ίδιο τόσο στην απειροελάχιστη πιθανότητα κινδύνου, όσο και τον άμεσο, απτό, θανατερό κίνδυνο. Η κάθε λύση είναι επιθυμητή, ακόμα και αν τα προβλήματα που προκαλεί είναι πολλαπλάσια αυτών που επιλύει. Το καλό είναι απόλυτο. (Όπως και το κακό, αν και αυτό τείνει να μην υπάρχει, πρόκειται μάλλον για έλλειψη καλού). Η γνώση τείνει να αντικαθίσταται εξ΄ολοκλήρου απο την αποκομιδή πληροφοριών απο το διαδίκτυο. Κάθε ισχυρισμός ελέγχεται πρωτίστως από το βαθυκρατικό εγχειρίδιο αλήθειας της google. Οι συλλογισμοί αντικαθίστανται απο σλόγκαν και ακόμα και η πιο τερατώδη προπαγάνδα δε βρίσκει ούτε την παραμικρή σκέψη ως ανάχωμα στην ξέφρενη πορεία αποικισμού των ανθρώπινων εγκεφάλων.

Βέβαια δεν πρόκειται ακριβώς για τωρινό φαινόμενο∙ ήταν προϋπόθεση μάλλον, παρά αποτέλεσμα της Αλλαγής Παραδείγματος. Ο αφανισμός της κριτικής σκέψης και η αντικαταστασή της απο μια ρηχή και διπολική αντίληψη των πραγμάτων, η εξάλειψη των αποχρώσεων και της περιπλοκότητας των σχέσεων, η πλήρη αδυναμία περιστροφής σχημάτων στον εγκεφαλό μας, είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ίσως και πάνω από δυο δεκαετίες. Παρόλα αυτά, ακόμα και σε τέτοιους χαλεπούς για την σκέψη καιρούς, η εισήγηση των κεντρικών συντελεστών της εκδήλωσης στο red and noir, αντίθεση, οδηγεί τον πήχη του ευτελισμού της σκέψης σε ιστορικά χαμηλά. Πρόκειται για μια ύβρι στη συνειρμική διαδικασία, ένα βροντερό “άντε γαμήσου” στους ίδιους τους εγκεφαλικούς νευρώνες. Ή, για να μην είμαστε μόνο αρνητικοί, μια τρυφερή ωδή στην απεριόριστη δυνατότητα στραμπουλήγματος του εγκεφάλου ακόμα και σε επίπεδα που μέχρι και πρόσφατα θεωρούταν ακατόρθωτα.

Δεν είναι πως ψεύδονται, αν και ψεύδονται αναισχύντως, ούτε πως ο λόγος τους είναι πιο καθεστωτικός και απο τον πρετεντέρη, αν και οι “αρνητές του ιού και της πανδημίας” με το οποίο διανθίζουν συχνά πυκνά το κειμενό τους ταιριάζει σαφώς σε γεωργιάδηδες και όχι σε -ω τέμπορα, ω μόρες- κινηματική κριτική. Είναι πως στο ζήλο τους να δικαιολογήσουν τη σκανδαλώδη συμπορευσή τους με κάθε κρατική εντολή που δινόταν απο τα δελτία των έξι, πριονίζουν το ίδιο το κλαδί πάνω στο οποίο στέκονται [5]. Για παράδειγμα στην αναφορά τους στους –απολυμένους, αυτό καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να μην το αναφέρουν, λες και οι υγειονομικοί κατέβαιναν στον δρόμο επειδή δε γουστάραν την mrna τεχνολογία- υγειονομικούς και στους αγώνες τους, δηλώνουν ούτε λίγο ούτε πολύ πως όσοι τους στήριξαν είναι θιασώτες της άνευ όρων στήριξης σε “ακόμα και το πιο αντιδραστικό κάθαρμα που κινητοποιείται”. Άρα στην επόμενη απεργία ή κινητοποίηση απολυμένων, θα πρέπει πρώτα να πιούμε ένα καφέ με τους απεργούς, να δούμε αν είναι καλοί άνθρωποι, ποια η γνώμη τους για το περιβάλλον, τι ομάδα είναι κτλ Πρόκειται για μια άνευ όρων δηλαδή απο-πολιτικοποίηση της σκέψης, πού γίνεται ακόμα πιο τραγική όταν προέρχεται απο μια ομάδα που η πολιτική σκέψη αποτελεί υποτίθεται το θεμέλιο της υπαρξής της [6]. Ή όταν μιλάνε για μια “μια μερίδα της άκρας αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου,” που “ανέχεται και συνυπάρχει … με συγκεκριμένες ομάδες και περσόνες που προέρχονται από όλο το εύρος της ακροδεξιάς”. Ακόμα και αν ίσχυε κάτι τέτοιο, αν υπήρξε ποτέ δηλαδή συνύπαρξη αναρχικών ομάδων με ακροδεξιές, πέρα απο τους λαβκραφτικής γεωμετρίας λαβυρίνθους του εγκεφάλου τους, η θεώρηση της συνύπαρξης αριστερών/αναρχικών με ακροδεξιούς ως αξιακού τύπου πρόβλημα στο οποίο “δεν πρέπει να δείξουμε καμία ανοχή”, θα υπέσκαπτε τόσο την ίδια τους την πολιτική θεώρηση των πραγμάτων, η οποία μεταξύ άλλων υπαγόρευε την παρουσία τους στις αντιμνημονιακές μαζώξεις του συντάγματος για παράδειγμα, όσο και θα ακύρωνε και κάθε λεγόμενο “μερικό” αγώνα: σε όλους τους τοπικούς αγώνες πχ, εξυπακούεται πως πολύ συχνά ανέχεσαι και συνυπάρχεις σε μια διαμαρτυρία με όλους τους ανθρώπους που αντιδρούν, των ακροδεξιών συμπεριλαμβανομένων. Είναι ένα πράγμα να μη δεχτείς να πάρει η διαμαρτυρία σου ακροδεξιά χαρακτηριστικά και εντελώς άλλο να αναζητάς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων για να στελεχώσεις μια διαμαρτυρία. Άσε που στην πράξη τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα: σε έναν αγώνα πχ για την υπεράσπιση των ελεύθερων νερών μιας κοινότητας, συχνά οι αριστεροί τύπου αντίθεση θα είναι με το μέρος της προόδου, δηλαδή του εργολάβου, ενώ κάποιοι ακροδεξιοί με το μέρος του ποταμού. Άρα τι θα κάνεις, θα κάτσεις απαθής να δεις το ποταμάκι να μετατρέπεται σε αγωγούς, για να μην μολύνεις την πολιτική σου φαντασίωση με ύστερο καπιταλισμό;

Σύμφωνα με τη λογική, λέμε τώρα, της αντίθεσης, η πολιτική ορθότητα αξίζει πιο πολύ απο το ίδιο το ποτάμι, το τυπικό μιας διαδικασίας είναι πιο σημαντικό από το ίδιο το επιδικό της. Ακόμα χειρότερα πρόκειται για μια ύπουλη προσπάθεια λογοκρισίας, τύπου – του αγαπημένου τους αν κρίνουμε από τον ακομπλεξάριστο συναγελασμό τους με παρακρατικούς τύπου γκρηκ χόξις- φακτ τσεκ: καλύτερα να στηρίζεις την επέλαση του ολοκληρωτισμού με αριστερή ρητορεία, παρά να της εναντιωθείς μολύνοντας το άσπιλο της θεωρίας σου με λούμπεν και ακροδεξιά υποκείμενα. Για τους αντίθεση και πολλούς απο τους καραντινιέρι συναγωνιστές τους, πέρασαν δυόμιση ολόκληρα χρόνια αδιανόητων ιστορικά καταναγκασμών, διαχωρισμών, εξάλειψης βασικών δικαιωμάτων και το μόνο ακροδεξιό που είδαν είναι σε όσους αντέδρασαν.

Πρόκειται για εγκεφαλικές λειτουργίες τόσο ανατριχιαστικά στραμπουληγμένες, που το κάθε επιχείρημα ανεξαρτήτως περιεχομένου επιστρέφει ξεδοντιασμένο στο ίδιο σημείο – τη στήριξη του συνόλου των κρατικών πειθαρχήσεων. Λέγεται πως η βαρυτική δύναμη μιας μαύρης τρύπας είναι τόσο τεραστιαίας έντασης που πρακτικά αφανίζεται ο ορίζοντας γεγονότος της: καμία πληροφορία δε μπορεί να διαφύγει του πεδίου της. Ποια να είναι άραγε αυτή η ψυχικού τύπου μαύρη τρύπα που ε(νε)δράζεται στις νοητικές διεργασίες των συγγραφέων του κειμένου που με ό,τι και να την τροφοδοτήσεις, απο ντεμπόρ, μέχρι άρεντ, καταλήγει στην σύμπλευση με χαρδαλιά και τσόδρα;

Για τους αντίθεση με άλλα λόγια, το πρόβλημα δεν είναι η επέλαση των πλέον τρομακτικών ακροδεξιών πολιτικών, αλλά η μη-καθαρότητα των κινημάτων εναντιωσής της. Καταφέρουν στον αγκάμπεν το -κλεμμένο- “Για τον Αγκάμπεν, βέβαια, είναι όλοι φασίστες, εκτός από εκείνους που είναι πραγματικά φασίστες”, ενώ πρωτίστως θα έπρεπε βάσει ελάχιστης έστω διανοητικής τιμιότητας, να αναρωτηθούν, μήπως “για τους εαυτούς τους και τους συναγωνιστές τους, είναι όλοι φασίστες, πέρα απο τις φασιστικές πολιτικές τις οποίες στηρίζουν, ψυχί και τριπλοεμβολιασμένο σώματι”.

Βέβαια εκεί που το κείμενο πετάει κάθε ένδυμα νοητικής διεργασίας και τσαλαβουτά ακομπλεξάριστα το πλαδαρωμένο και ασπρουλιάρικο απο τα λοκντάουν γυμνό σαρκίο του σε βοθρόνερα που μόνο κάποιοι γραφιάδες του μαρινάκη δε σιχαίνονται να κολυμπήσουν, είναι στο κλεισιμό του με υπότιτλο Καταπιεστική Ανοχή. Αφότου ούτε λίγο ούτε πολύ δικαιολογεί τη λογοκρισία, με το απαραμιλλο: “αυτού του είδους η γενικευμένη, άνευ ορίων ανοχή λειτουργεί εν τέλει εναντίον της αλήθειας και της χειραφέτησης” που εδώ που τα λέμε θα μπορούσε να το έχει εκστομίσει κάποια young leader του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ τύπου πρωθυπουργού της ν. ζηλανδίας ή του καναδά, καταλήγουν με το αμίμητο, χουντικής κοπής, “δεν πρέπει να δείχνουμε καμία απολύτως ανοχή απέναντι σε λέξεις και πράξεις που διαιωνίζουν την υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων, που εμποδίζουν την απελευθέρωση των ανθρώπων από την αρρώστια”. (ναι, απελευθέρωση απο την αρρώστια, αυτό ακριβώς γράφουν).

Πάνω δηλαδή που οι καλές πολυεθνικές ήταν έτοιμες να τους απελευθερώσουν από την Αρρώστεια, αυτή τη σατανική δύναμη που δεν άφηνε το πνεύμα τους να ξεχυθεί ανεμπόδιστο στις λεωφόρους του διαλεκτικού υλισμού, ήρθαν οι σκοτεινές, χθόνιες δυνάμεις των αντιεμβολιαστών και τους τη χάλασαν. Πάει η δευτέρα παρουσία και έμειναν μόνο με την αναμονή της τέταρτης;, πέμπτης;, ποιος ξέρει; δόσης. Είναι αυτή η αμήχανη στιγμή που δεν ξέρεις αν πρέπει να τους βρίσεις ή να σκύψεις βουρκωμένος και να τους χαϊδέψεις το κεφάλι.

Γεννιέται βέβαια το ερώτημα: τι εννοούν με την επίδειξη μηδενικής ανοχής απέναντι σε όσους τολμούν να αμφισβητούν την επέλαση του ολοκληρωτισμού; Προφανώς στερούνται -ελπίζουμε- καταστατικών μηχανισμών τύπου αστυνομίας ή στρατού, τους οποίους ελέγχουν όσοι παραδοσιακά επικαλούνται τη μηδενική ανοχή. Οπότε, πως ακριβώς θα την καταφέρουν; Με τρισγελοίες αναρχικές εφόδους σε βιβλιοπαρουσιάσεις, όπως στην εκδήλωση στο κατειλημμένο κυλικείο της νομικής; Ή με την κατάδοση στις αρχές, πρακτική που επέλεξαν συνεργάτες και συναγωνιστές τους [7] και που οι ίδιοι στήριξαν; [8]

– Και για να μείνουμε λίγο παραπάνω σ΄αυτό των πλανητικών διαστάσεων απ΄ό,τι φαίνεται διανοητικό στραμπούληγμα. Δεν είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό, το ότι μετά το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου ενοχοποιείται ο ιδιοκτήτης τους; Δεν με ενδιαφέρει να εμπλακώ σε ρόλο αστυνομικού ντεντέκτιβ, και η αλήθεια είναι πως στο πεδίο των αυξημένων γεωπολιτικών ανταγωνισμών μπορούν να ξεδιπλωθούν πολλές υπόγειες τακτικές συσκότισης και παραπλάνησης, εντούτοις, μια πρώτη απλή ανάγνωση του γεγονότος ρίχνει το συντριπτικό βάρος των υποψιών στην αμερική, που είχε άλλωστε δηλώσει και δια στόματος μπάιντεν ακριβώς αυτή την απειλή αχρήστευσης των αγωγών και σίγουρα όχι στη ρωσία η οποία εν πρώτοις δείχνει μόνο να χάνει απο αυτό. Δηλαδή για ποιο λόγο να ανατινάξει η ρωσία τους ίδιους τους αγωγούς της;

Για να το χρησιμοποιήσει ως πρόφαση διακοπής της παροχής φ.α. στην ευρώπη, λέει το σύνολο της μέηνστρημ, φακτ τσεκ, διανόησης. Δηλαδή, η ρωσία επειδή ντρέπεται να πει “αφού μου κάνετε κυρώσεις, σας κόβω το αέριο, στο κάτω-κάτω βρίσκομαι σε πόλεμο”, πως θα κοιτάζει μετά ο πούτιν τον όλαφ σολτς στα μάτια, ή έστω να προφασιστεί τεχνικές βλάβες, όπως και έκανε, για να μην την κατηγορήσουν πως “έχει και δε δίνει” ανατινάζει μια και καλή την τεράστια επενδυσή της. Ας πάνε στα τσακίδια και τα λεφτά, άμα είναι να μαλώσω με τους γειτονές μου, φάση.

Είναι να σε πιάνει απελπισία.

Όλως τυχαίως δήλωσε προχθές και ο οπεκ πως θα μειώσει την άντληση πετρελαίου.

Αφού όλοι έχουν βαλθεί να μας κάνουν να κρυώσουμε και να πεινάσουμε αυτό το χειμώνα, μήπως, αναρωτιέμαι, είναι καλύτερο να πιάσουμε το μήνυμα και να κρυώσουμε και να πεινάσουμε απο μόνοι μας; Χωρίς να χρειάζεται να εκλύονται όλοι αυτοί οι τόννοι μεθανίου (αερίου έως και 30 φορές πιο επιβλαβούς, σ΄ό,τι αφορά το φαινόμενο του θερμοκηπίου, από το co2), να ξοδεύονται ιλιγγιώδη ποσά σε λόμπινγκ, επιχειρήσεις σαμποτάζ, πολεμικές συρράξεις και προπαγάνδα; Ας παραχώσουμε τα μάλλινα στο πατάρι και ας μειώσουμε τα καθημερινά γεύματα σε ένα. Και αν ακόμα δεν ικανοποιηθούν οι νεοπαραδειγματικές ορέξεις, ας το πάμε και μέρα παρά μέρα. Ή ας μας πούνε κατευθείαν που θέλουν να το πάνε να συμφωνήσουμε, για να γλυτώσουμε και όλη αυτή τη μανούρα – και τον οχετό βλακείας που τη συνοδεύει.

[1] https://savebritain.org/eu-commissioner-claims-bloc-never-pushed-people-to-get-covid-vaccine/

[2] Το φακτ τσεκ του reuters για παράδειγμα αναφέρει πως όχι, τα εμβόλια δεν ήταν υποχρεωτικά στην ευρώπη.

[3] Όλο και περισσότεροι αίφνης αναγνωρίζουν τις ολέθριες συνέπειες των λοκντάουν, αλλά αυτοί ποτέ τους δε στήριξαν κάτι τέτοιο, συνέβησαν μόνα τους, μια τυφλή δύναμη της ιστορίας φάση.

[4] Άρα υποχρέωσης, όπως μεταφράζεται αυτόματα το δικαίωμα στο νέο παράδειγμα.

[5] Καθόλου περίεργο απο μια άποψη, δεδομένου ότι δίνουν την εντύπωση μιας κτηνώδους άγνοιας για το φυσικό κόσμο και τις διεργασίες του.

[6] Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η αδυναμία συμπόρευσης με έναν αγώνα τα πολιτικά/αισθητικά χαρακτηριστικά του οποίου ενδεχομένως σε υπερβαίνουν ακόμα και σε αξιακό επίπεδο, με την πλήρη απαξίωση και απουσία κάθε αναφοράς στις κινητοποιήσεις χιλιάδων απολυμένων εργατών υγείας του δημοσίου.

[7] βλ. https://diariesofinfection.wordpress.com/2021/12/27/%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%81%cf%80%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/

[8] μόνο αν έχετε φάει ένα καλό πρωινό: https://antithesi.gr/?p=1107

Advertisement

35 thoughts on “Νεοπαραδειγματικές Απελπισίες

 1. «νοητικές διεργασίες των συγγραφέων του κειμένου που με ό,τι και να την τροφοδοτήσεις, απο ντεμπόρ, μέχρι άρεντ, καταλήγει στην σύμπλευση με χαρδαλιά και τσόδρα»
  χαχα!

  αυτό με τον αγωγό πολύ χαρακτηριστικό πράγματι, παίζει σοβαρή τρικυμία εν κρανίω με τη λογικη φακτ τσέκινγκ, άμα δεν ξες τα φακτσ μπορεί να έχει παίξει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ

  σιδηρά φάλαγγα δεν μπορώ να καταλάβω πώς τους ήρθε
  δλδ είπανε άμα περνάς από κολωνό και δεις γραμμένο «σιδηρά φάλαγγα» με μέταλ γράμματα λογικά θα σκεφτείς οκ αυτοί πρέπει νάναι δικοί μας

  μη μου πεις πως πήγες red noir

  Like

  1. μας ψιλολενε ηδη.
   το νοημα περιφερεται πεινασμενο και ρακενδυτο στους δρομους των μητροπολεων και κανεις δεν του ανογει την πορτα για ενα πιατο φαι.

   Like

 2. Αν είχες οποιαδήποτε ιδέα για την ιστορία του αναρχικού κινήματος θα γνώριζες πως “Σιδερένια Φάλαγγα” ήταν το όνομα της ένοπλης ομάδας αναρχικών που όχι μόνο συμμετείχε στις συγκρούσεις με τους φασίστες αλλά προχώρησε και την επαναστατική διαδικασία στην ύπαιθρο με την επέκταση των αγροτικών κομμούνων. Επίσης, ήταν μια από τις ελάχιστες αναρχικές ένοπλες ομάδες που εναντιώθηκαν στη στρατιωτικοποίηση των επαναστατικών πολιτοφυλακών.

  Αλλά προφανώς δεν έχεις καμία ιδέα και καμία σχέση με την ιστορία αλλά και το παρόν του αναρχικού και κομμουνιστικού κινήματος.

  Αυτό φαίνεται εξάλλου από το γεγονός ότι παρουσιάζεις ως “χουντική” την κριτική της αφηρημένης, γενικής ανοχής από τον Μαρκούζε και την προτροπή του να μην δίνουμε χώρο στα αντιδραστικά κινήματα και τις ιδέες τους.

  Στα κοινωνικά κινήματα συμμετέχει πράγματι κόσμος με διαφορετικό πολιτικό background, και μπορεί όντως να συμμετάσχουν και δεξιοί. Άλλο αυτό όμως και άλλο η ανοχή και η συνεργασία με οργανωμένες δυνάμεις της άκρας δεξιάς. Αν είχες συμμετάσχει πραγματικά στις αντιμνημονιακές μαζώξεις της Πλατείας Συντάγματος θα γνώριζες ότι υπήρχε σαφέστατη καταγγελία, διαχωρισμός και, ενίοτε, επίθεση στις οργανωμένες ακροδεξιές δυνάμεις. Το ίδιο και σε οποιαδήποτε απεργία. Οι κινητοποιήσεις των ανεσταλμένων υγειονομικών ήταν από την αρχή και καθ’ όλη τη διάρκεια κυριαρχούμενες από δυνάμεις της άκρας δεξιάς, στις οποίες δεν έχετε κάνει καμία απολύτως κριτική, ούτε καν στα λόγια, οπότε άσε τα ψόφια και την εξαπάτηση.

  Η ταυτόχρονα γελοία και απάνθρωπη ερμηνεία σου για τα ποσοστά θανάτων στις ΜΕΘ αποτελεί μνημείο παπαριάς και νομίζω δεν χρειάζεται να τη σχολιάσω καν.

  Like

  1. Όντως δε θυμόμουν να υπήρχε τέτοια ομάδα στην ισπ. επανάσταση (που αλλου;). Μαλλον ήταν τόσο φρικαλέο το όνομα που το απώθησα. το γεγονός πως είχε ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν δε λέει πως και τότε δεν ήταν εντελώς ατυχές (άσε που τότε δεν είχε ακόμη ξεδιπλωθεί ο ναζιστικός εφιάλτης σε όλο του το εύρος). Διαβάζω βέβαια στο γουίκι, πως η συγκεκριμένη αναρχική ομάδα, είχε κατηγορηθεί για πλιάτσικα κ εγκλήματα στην ύπαιθρο … άρα ακόμη και τότε πιθανώς η κακή αισθητική να συμβάδιζε με την φρικαλέα πολιτική δράση.
   Αυτό που παρουσιάζω ως χουντικής κοπής δεν το έχει γράψει ο μαρκούζε, οι συγγραφείς του κειμένου το έχουν γράψει. Ξαναδιάβασε το κειμενό μου και αν πρόκειται να είσαι επιθετικός κάνε τουλάχιστον τον κόπο να ακριβολογείς. Και πέρα απο χουντικής κοπής, η φράση “δεν πρέπει να δείχνουμε καμία απολύτως ανοχή απέναντι σε λέξεις και πράξεις που διαιωνίζουν την υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων, που εμποδίζουν την απελευθέρωση των ανθρώπων από την αρρώστια” είναι τεράστια μαλακία. ειδικά στο πλαίσιο που αναφέρεται στο κείμενο των αντίθεση – στα κινήματα δλδ ενάντια στα λοκντάουν και τις υποχρεωτικότητες.
   Άσε τα ψόφια για το σύνταγμα. Αυτά να πας να τα πουλήσεις αλλού. Δε μιλάω για την “πάνω πλατεία”, αλλά για το μέην ηβεντ. Συμμετείχαν πολλές απο όλες αυτές τις πατριωτικές οντότητες που τώρα τις βαφτίζετε ακροδεξιές και τύποι ακόμα και αριστεροαναρχικής κοπής έφευγαν τυλιγμένοι με την ελληνική σημαία απο εκεί. Ανεμπόδιστοι. Επειδή λέτε τα ψεμματά σας μεταξύ σας δε σημαίνει ότι τα πιστεύουν και οι υπόλοιποι. αλλά εκεί είχε ψηφαλάκια -κινηματικής μορφής- και πραγματικά ψηφαλάκια, συριζοσυνεργασίας. οπότε εκεί δε σας χάλαγε η πλέμπα, μόλις θίχτηκαν οι φαρμακευτικές σας, σας ξίνισε.
   Εγώ ούτε τότε έλεγα πως είναι μαλακία η συμμετοχή στο σύνταγμα, εγω προσωπικά δεν πήγαινα γιατί δεν την πολυπάλευα με την όλη αισθητική και μου μύριζε και κάποια αόριστη καταστροφή εκεί. Αλλά οι μόνοι που θυμάμαι να δηλώνουν ανοιχτά και κάθετα τη διαφωνία τους με τους αγανακτισμένους ήταν οι αυτόνομοι ειδικά μια συγκεκριμένη ομάδα, φαντάζεσαι ποια. Οι υπόλοιποι μόκο. Ελα τώρα αφού είσαι “παλιός” θα τα θυμάσαι, τι διάολο.
   Το εξοργιστικό είναι πως δεν έχεις πρόβλημα κατά τα λεγομενά σου με την πλ. συντάγματος όπου μοιραζόσουν τον ίδιο χώρο με πατριώτες και μικροαστούς (και λίγα μέτρα πιο πάνω πάρταρε η χρυσή αυγή) αλλά έχεις πρόβλημα με δυο σχετικά αμιγώς αναρχο-κομμουνιστικές-αυτόνομες πορείες που διαμαρτυρήθηκαν για όλο το υγειονομικό πραξικόπημα. Η μόνη ομάδα που ήταν ανοιχτή και κάπως γιόλο -στα πλαίσια της πλ. συντάγματος- ήταν η κόντρα ντιστόπια. Δεν ξέρω πως το λέτε εσείς αυτό στη φραξιά σου αλλά εγώ το λέω βρωμερή υποκρισία. Και εξοργιστική ανεντιμότητα.
   Και σταμάτα να μας το παίζεις παλιός που κ καλά ξέρεις απο αναρχία. Αν πργματικά εμφορείσαι απο τις αναρχικές ιδέες και δε σε χάλασαν οι υποχρεωτικότητες και οι διαχωρισμοί της παρούσας εκστρατείας, τότε είσαι διπλά ξεφτίλας.
   Το κέιμενο των αντίθεση προσπαθεί να λοιδωρήσει ολόκληρο το κίνημα ενάντια στα λοκντάουν και τις υποχρεωτικότητες και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στους υγειονομικούς και μόνο. Οχι ό,τι σε βολεύει κ μόνο.
   Το αν έχει γίνει κρτική ή όχι στο κίνημα των υγειονομικών θα ήταν προφανές σε οποιοδήποτε άτομο στοιχειώδους νοημοσύνης απο το απλό γεγονός πως οι περισσότερες απο τις ομαδοποιήσεις και ατομικότητες που κινητοποιήθηκαν ενάντια στις υποχρεωτικότητες απέιχαν διακριτικά – ή όχι και τόσο και με εξαίρεση κ πάλι τους κοντρα ντ. που απο ενα σημείο και μετά δεν ξέρω τι έκαναν, καμία ομάδα δεν είχε επίσημη συμμετοχή στις υγειονομικές συγκεντρώσεις.
   Το κατά πόσο η οργανωμένη άκρα δεξιά έλεγχε τη φάση εξαρχής είναι μεγάλη κουβέντα κ δε μπορεί να γίνει στο χώρο των σχολίων. αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των υγειονομικών σε αναστολή δεν είναι ακροδεξιοί – αλλά όταν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που παραδοσιακά στήριζαν τους απολυμένους, τα δικαιώματα κτλ σφύριζαν αδιάφορα και δάκρυζαν μαζί με τον τσιόδρα, είναι λογικό πως το πεδίο ανάπτυξης οποιασδήποτε οργανωμένης ακροδεξιάς δύναμης είναι ιδιαίτερα πρόσφορο.
   Και επειδή θυμόμαστε κάποια πράγματα έχει ξανασυμβεί να προσπαθεί η οργανωμένη άκρα δεξιά ν καπηλευτεί αγώνες, αυτό όμως ουδέποτε οδήγησε κανέναν να χαρακτηρίσει τους απεργούς ή απολυμένους συλλήβδην ακροδεξιούς.
   Δηλδή για εσένα είναι “παπαριά” να λέγεται πως μια “θεραπεία” με τέτοια τεράστια ποσοστά θανάτου είναι απαράδεχτο να είναι υποχρεωτική -εδώ που τα λέμε η κάθε θεραπεία είναι απαράδεχτο να είναι υποχρεωτική- αλλά το να έχουν κάποιες μεθ 100% θνησιμότητα δεν είναι παπαριά. Είσαι απο αυτούς που βροντοφώναζαν “μεθ για το λαό” ε; Η βλακεία είναι πραγματικά ανίκητη – όταν συνδυάζεται δε με την πονηριά και την υποκρισία το μείγμα είναι εκρηκτικό.
   Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και κάνε καμιά αυτοκριτική, δε βλάπτει. Τα ίδια τα κράτη και οι ειδικοί που στηρίζατε τώρα το γυρνάνε. Μας το παίζετε και ορθολογιστές τρομάρα σας.

   Like

   1. 1. Ποιοι κατηγορούν τη Σιδηρά Φάλαγγα; Οι φρανκικοί φασίστες;

    2. Αυτό που γράφουν οι Αντίθεση είναι παράφραση του Μαρκούζε. Εφόσον το κίνημα ενάντια στα εμβόλια είναι αντιδραστικό, δεν υπάρχει καμία αντίφαση με τον Μαρκούζε.

    3. Στο main event που λες απαγορευόταν η χρήση κομματικής ταυτότητας. Υπήρχε αναφορά σε άμεση δημοκρατία με σαφή ταξικό λόγο. Οπότε κάποιος μίλησε ενάντια στους μετανάστες εκδιώχθηκε με τις κλωτσιές. Μόνο κάποιες περσόνες όπως ο Καζάκης συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για το χρέος, αλλά ακόμη δεν είχε καν δημιουργηθεί το ΕΠΑΜ και δεν εκφράζονταν συνωμοσιολογικές θέσεις. Χρυσή Αυγή δεν υπήρχε καν, ούτε στην πάνω πλατεία.

    4. Το περιεχόμενο μιας κινητοποίησης δεν κρίνεται από το γεγονός ότι κάποιοι κινούνται αλλά από τα αιτήματα και τους στόχους. Πχ δεν είμαστε με τις κινητοποιήσεις των εργατών της Ελληνικός Χρυσός επειδή κάνουν απεργία ή διαδήλωση. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση των υπό αναστολή και το γεγονός ότι ζητάνε να μην εμβολιάζονται ενώ δουλεύουν σε νοσοκομείο, προτού καν βγουν τα οποιαδήποτε στοιχεία για το πόσο τα εμβόλια μειώνουν ή όχι τη μετάδοση. Είναι ζήτημα αρχής.

    5. Καμία ΜΕΘ δεν είναι υποχρεωτική. Εδώ δεν υπήρχαν καν. Και εκεί που δεν υπήρχαν πέθαινε σχεδόν το 100%

    Σοβαρευτείτε και σταμάτηστε τις συκοφαντίες και τις στοχοποιήσεις.

    Like

  2. Χαριν της σχολαστικότητας: όπως επισήμανε μόλις ένας φίλος οι καταλανοί αντιφασίστες λεγόντουσαν collumna de hierro, δηλαδή σιδερένια ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ. Το collumn γενικα αποδίδεται ως ταξιαρχία, βλ. durutti collumn και γενικά η φάλαγγα έχει τόσο ξεκάθαρες ναζιστικές συνδηλώσεις που θα΄ταν ντροπή να λεγαμε “φάλαγγα ντουρούττι”.
   Το λάθος στην απόδοση στα ελληνικα μάλλον οφείλεται στην εξαρχής λανθασμένη μετάφραση του ελ. τύπου και είναι ένα λάθος που δυστυχώς διαιωνίστηκε.

   Like

 3. Και επειδή ξέφυγε η ιστορική Σιδερένια Φάλαγγα έδρασε την περίοδο της κοινωνικής επανάστασης στην Ισπανία.

  Like

  1. Τύποι που θεωρούσαν λογικό να στέλνουν μήνυμα στον Χαρδαλιά για να πάνε στο περίπτερο να πάρουν τσιγάρα, κι έπειτα να σκανάρονται σαν αρνιά για να αποδείξουν ότι δεν απάτησαν τον Μπουρλά έτσι ώστε να πιουν έναν καφέ, ονειρεύονται σιδηρές φάλαγγες…
   Πείτε μας κι άλλα για τον Ισπανικό Εμφύλιο, τον Μαλατέστα και τα εμβόλιά του, την παραλία που είναι κάτω από την άσφαλτο, μπλα μπλα μπλα…

   Like

  2. @mephisto
   1. Η αγία γουικιπήντια. Μη μου πεις πως δεν πιστεύεις σε δαύτη. μην είσαι κανας ψεκας;
   2. Αυτό που γράφουν οι αντίθεση και παράφραση του ντεμπορ να ήταν, παλι αντιδραστικη και θλιβερή μαλακία θα΄ταν. Κατά τ΄άλλα, μπλε.
   3. Α, οπότε πήγαινες σύνταγμα. Κ υποπτεύομαι πως θα΄σουν κ απο αυτούς που μας κατηγορούσαν για ελιτισμό όταν λέγαμε πως δν είναι καλή ιδέα να εμπλακούμε πολιτικά εκεί. Λοιπόν για να τελειώνουμε με τις υποκρισίες. Υπήρχαν κάποιες συγκεκριμένες ομάδες που έκαναν μια σοβαρή και στιβαρή κριτική ενάντια στις μαζώξεις του συντάγματος (δε συμφωνώ απόλυτα, αλλά την εκλαμβάνω ως σοβαρή κριτική). υπήρχαν και άλλοι, μεταξύ των οποίων και οι περισσότεροι απ΄όσους κατηγορούν την πρωτοβουλία ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ για συνεργασία με φασίστες, που στο βωμό του αντιμνημονίου (και των πολιτικών προσόδων) θυσίαζαν και την χωρική συνύπαρξη με τη χρυσή αυγή, η οποία φυσικά και υπήρχε απο τότε, είναι αδιανόητα άσχετα αυτά που γράφεις, μου θες και αντιφασισμό τρομάρα σου, τι νόμιζες η χρυσή αυγή ιδρύθηκε στις εκλογές;, και σίγουρα εβγαλε αρκετά νεα μέλη απο την όλη φάση του συντάγματος, στο βωμό λοιπόν του όποιου αντιμνημονίακού αγώνα, μιλήσατε στο ίδιο βήμα με καζάκηδες (που τότε ήταν κομπλέ, αλλά τώρα έγινε “φασίστας”), ελληνόπληκτους, κομματόσκυλα, συριζο-οππορτούνες, πατριώτες, καρριερίστες, τύπους τυλιγμένους με ελληνικές σημαίες κτλ Και κανείς δεν σας κατηγόρησε ούτε για σχέσεις με την άκρα δεξιά ούτε σας απέιλησε για μηδενική ανοχή. Και καλώς έγινε έτσι – άλλο η πολιτική κριτική και άλλο η λασπολογία.
   Τώρα που έγινε μια και μόνη φορά η συνύπαρξη των κόντρα ντιστόπια στο σύνταγμα με προ – πάτρια, οι οποίοι κόντρα ντ. και πολιτικά άπειροι ήταν και στην τελική φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα περικυκλωμένοι απο σίστες και έν τέλει τις έπαιξαν κιόλας με τους φασίστες, ξαφνικά τους συκοφαντήσατε ως ακροδεξιούς και μέσω αυτών και όλη την πρωτοβουλία.
   Αυτό εγώ το αποκαλώ πέρα απο υποκρισία και φρικαλέα ανεντιμότητα, συκοφάντηση και λασπολογία.
   Και για το ότι όντως η άκρα δεξιά απο τον ιούνη του 2021 και μετά κυριαρχούσε ως η μόνη οργνωμένη δύναμη σε διάφορα αντι-λοκντάουν ή αντιεμβολιαστικά ηβεντ, οχι ομως αυτά της πρωτοβουλιας ή της αυτονομιας, οφείλεται κυρίως το ότι το 99% της αριστεράς και αναρχίας, προσευχόταν στον τσιόδρα και κοίταζε να πάρει πιστοποιητικό για να μπορεί να πίνει τα ποτάκια του στα μπαρς και να διασπείρει τον ιό. Και μη μου πεις πως δε θέλατε να μολυνθείτε απο τη συνύπαρξη με την πλέμπα γιατί
   α. στο σύνταγμα γιατί δε σας πείραζε και β. μέχρι τον ιούνη του 21 που κατέβηκε η άκρα δεξια μαζικά, που ήστασταν ρε παλλικάρια. γιατί δε βγάλατε μια αφίσσα έστω ενάντια σε όσα αδιανόητα συνέβαιναν; γιατί αφήσατε την άκρα δεξιά να πάιζει μπάλλα μόνη της (σχεδόν, υπήρχε η αυτονομία, κι κάποιοιέντιμοι κομμουνιστές και αναρχικοί) στο πιο σημαντικό πολιτικό συμβαν των τελευταίων πολλών ετών;
   Οχι απλά δεν είπατε κουβέντα αλλά το κυριο μελημά σας ήταν πως να συκοφαντήσετε με αδιανόητα χυδαίο τρόπο εμάς (δεν ξεχνάμε τι έγραφαν κάποιοι για το 2μερο στη νομική, ότι σκοτώνουμε κόσμο και διασπείρουμε τον ιό, μόνο τους μπάτσους δεν πήρατε τηλ. ρε ξεφτίλες να μας δώσετε).
   Αντε, γιατί να τελειώνουμε με τα ψέμματα κάποια στιγμή.
   4. Δε θα κατσουμε τωρα να αναλυσουμε στα σχολια τα αυτονοητα, τον κωδικα της νυρεμβεργης και το δικαιωμα στην αυτονομια του σωματος. Οι υγειονομικοι εμειναν χωρις δουλεια και λεφτα γιατι επικαλεστηκαν αυτο ακριβως το πραγμα. αν δε συμφωνειτε και για εσας δεν είναι πρόβλημα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, να πατε στην αμερικη σε καμμια πολιτεια που απαγορευει τις αμβλωσεις να βρείτε κανέναν ομοιδεάτη σας και να μας αφησετε εμάς τις γραφικές στην ησυχία μας.
   5. Ειναι φοβερο το ποσο μαριες αντουαννετες ειστε. υποχρεωτικο ραπιντ τεστ για τους ανεμβολιαστους; ελα ρε οχι, παιζει τετοιο πραγμα;
   Υποχρεωτικες διασωληνωσεις; Ποτε.
   Ηταν τα εμβολια υποχρεωτικα; ναι; δεν το καταλαβα.
   Λοιπόν σε περίπτωση που δεν το πήρες χαμπάρι απο τον άυγουστο του 21 έτρεχαν εισαγγελείς αυταπάγγελτα όσους αρνιόντουσαν την διασωλήνωση. Είχαμε μάλιστα και τραγελαφικές καταστάσεις όπως αυτή εδώ πχ https://www.tovima.gr/2021/12/05/society/thessaloniki-dikografia-gia-62xrono-me-koronoio-pou-eksafanistike-apo-to-nosokomeio-prin-diasolinothei/
   Και εδω μια μελετη του λυτρα, πιο καθεστωτικη δε γινεται που βρισκει ποσοστο θανατων στις διασωληνωση στις μεθ 74.7% (και λιγο ηταν το 70% που ελεγα εγω λοιπον) και 97.7%(!!!) για διασωλήνωση εκτός μεθ. https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/360863_nea-meleti-sok-apo-lytra-pethanan-shedon-oloi-oi-diasolinomenoi-ektos-meth
   για πες μου τωρα, πρεπει να εχω το δικαιωμα να ανρηθω μια πρακτικη η οποια κατα 85% (εβγαλα ενα προχειρο μεσο ορο για τη διασωληνωση) θα με σκοτωσει; Ναι ή οχι; για εναν ιο με 0,2-0,4% θνητοτητα;

   Ποιος σε στοχοποιησε; (να τον κανω ντα) Ειπε κανεις πως στις εκδηλωσεις σας διασπειρετε τον ιο και σας κατηγορησε πως σκοτωνετε κοσμο; Ηρθε να σας δειρει σε καποια βιβλιοπαρυσιαση σας; Σας κατηγορησε για ακροδεξιους;
   Ελα τωρα, ελεος με την χυδαια υποκρισια κ τους γκεμπελισμους (να κατηγορεις τους αλλους για αυτο για το οποιο εισαι ενοχος), κανε κ λιγο αυτοκριτικη.

   Like

 4. Ο Mephisto πιο πάνω λέει πιο πάνω ότι οι ανεσταλμένοι υγειονομικοί αρνήθηκαν να κάνουν το έμβολιο ενώ δεν ήταν γνωστό αν αποτρέπει την μετάδοση.ΨΕΜΜΑ.Απο την αρχή όλοι γνώριζαν ότι τα συγκεκριμένα θεραπευτικά σκευάσματα (δεν είναι καν εμβόλια) ΔΕΝ αποτρέπουν την μετάδοση.Ακομα και οι ίδιες οι εταιρείες που ήθελαν να πουλήσουν,σπόπιμα το άφηναν ασαφές=δεν επιρρεάζουν τη μετάδοση.Στις 18 Μαρτίου του 2021 μάλιστα στο πασίγνωστο περιοδικό nature

  https://www.nature.com/articles/d41586-021-00728-2

  είχε βγει άρθρο που εξηγουσε γιατί είναι απίθανη η ανοσία της αγέλης με η χωρίς τα εμβόλια αναφέροντας ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αποτρέπουν την μετάδοση.Την εποχή εκεί ακόμα εμβολιάζονταν οι γιατροί και οι 80+.Οι γιατροί βγήκαν σε αναστολή 5.5 μήνες μετά.Ηταν λοιπόν γνωστό από τότε ότι δεν συνιστούσαν κανένα ‘δημόσιο κίνδυνο’ για τα νοσοκομεία και σίγουρα όχι περισσότερο απο οποιοδήποτε εμβολιασμένο συναδελφό τους.

  Like

  1. Ό,τι νάναι… Δεν μίλησα για “ανοσία της αγέλης”. Μίλησα για μείωση της μετάδοσης. Και ναι, δυστυχώς για τις μπαρουφολογίες σας, τα εμβόλια μειώνουν τη μετάδοση παρόλο που με την εμφάνιση νέων παραλλαγών αυτή η μείωση περιορίζεται. Πάρε λοιπόν σχετικά άρθρα από το αντίστοιχης φήμης με το Nature, Science https://www.science.org/doi/full/10.1126/science.abl4292 και https://www.science.org/doi/10.1126/science.abo2959. Επιπλέον, μειώνουν κατακόρυφα την πιθανότητα σοβαρής νόσησης στους υπόλοιπους. Συνεπώς, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας από θέση αρχής έπρεπε να εμβολιαστούν.

   Έπειτα, όλα όσα λέγονται για τις πλατείες είναι άκυρα. ΠΟΤΕ δεν υπήρξαν κοινά καλέσματα, συνεντεύξεις σε ακροδεξιά μέσα ενημέρωσης, συνυπογραφές κειμένων, εκδηλώσεις σε στέκια του χώρου, εκδόσεις βιβλίων ακροδεξιών και συνεργατών τους (Βαθιώτη, Τερζάκη, contra dystopia, world freedom alliance, Bhakdi, dieBasis και δεν συμμαζεύεται). Υπάρχει οργανική σύνδεση σε αυτή την περίπτωση, πράγμα που επουδενί δεν υπήρχε στο αντιμνημονιακό. [Η δε Χ.Α. που αναφέρθηκε είχε καταγγείλει τις πλατείες, μα πόσο ασχετοσύνη (ή ντεμεκ ασχετοσύνη) πια;]

   Τέλος, τα περί υποχρεωτικής διασωλήνωσης είναι απλά αστεία. Οι εισαγγελικές παραγγελίες αφορούσαν διάφορους τσαρλατάνους που συμβούλευαν τους ασθενείς τους να μην διασωληνόνται με κορεσμό 85%… Σορρυ, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τους αναρχικούς η δίωξη τέτοιων επιτήδειων! Το ότι πεθαιναν και οι διασωληνωμένοι εκτός και εντός ΜΕΘ δεν σημαίνει ότι φταίει η διασωλήνωση, γιατί σε άλλες χώρες τα ποσοστά ήταν ΠΟΛΥ χαμηλότερα (50-65%), αλλά η τραγική κατάσταση του ΕΣΥ. Για μια ακόμα φορά αναπαράγετε τις ίδιες ψευτιές των κάθε είδους τσαρλατάνων.

   Like

   1. Διαβασα λανθασμένα πως έγραφες πως δεν υπηρχε καν η χ.α.τοτε σαν οργανωση κ σου απαντησα σ΄αυτό, οποτε ακυρο για την χα. Θεωρώ εντούτοις δεδομένο πως ενεργά μέλη της σουλάτσερναν στην πάνω πλατεία (τουλάχιστον). Αλλά αυτό είναι επουσιώδες επι του παρόντος.
    Στα ουσιωδη:
    Οσο εχω παρακολουθήσει στατιστικά δεδομένα (και τις αναλύσεις τους) για πάνω απο ένα χρόνο, τα εμβόλια δε δείχνουν να μειώνουν την μετάδοση καθόλου – πιθανοτατα μάλιστα απο ένα σημείο και μετά την αυξάνουν κιόλας. Μη μπλέξουμε με παραθέσεις ερευνών, αφενός γιατί έχω γράψει πολλές σελίδες στο παρόν μπλογκ για δαύτες, αφετέρου -κ κυρίως- γιατί αρκεί να παραθέσει κάποιος μια μετα-ανάλυση του ιωαννίδη, που δεν καταρρίφθηκε ποτέ, που λέει ότι το 90%+ των επιστημονικών ερευνών έχουν σοβαρότατα σφάλματα. σχεδόν πάντα όταν υπάρχει συμφέρον απο πλευράς αυτού που αποκαλούμε καπιταλισμό, υπάρχουν και οι ανάλογες έρευνες που το στηρίζουν. Και για το vioxx που σκότωσε τόσο κόσμο υπήρχαν έρευνες και για τις στατίνες γενικά, και για τη θαλιδομίδη ακόμη. Για το ράουντ απ να δεις πόσες έρευνες που λένε ότι είναι άκακο. Ομοίως και για το ddt. Τη λοβοτομή να δεις, ειδικά τα πρώτα χρόνια (κατανοω πως δε σε νοιαζει, αλλωστε μια τετοια εγκεφαλικη επεμβαση δε θα ειχε στην περιπτωση σου κανενα απολυτως αποτελεσμα) Ύπάρχουν ειδικά τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένοι μηχανισμοί για να επιτύχει μια εταιρεία κάτι τέτοιο. χρηματοδοτεί 100 έρευνες και δημοσιεύει τις 10 που λένε αυτό που θέλει, οπότε το 100% των ερευνών συμφωνούνε με την εταιρεία, τις άλλες 90 τις πληρώνει και τις θάβει. Δεν είναι τίποτε προχώ αυτό που λέω, είναι κοινή γνώση όχι μόνο σε πάρα πολλούς ερευνητές, αλλά και σε όποια έχει ασχοληθεί με αυτό που λέγεται αντικαπιταλιστική κριτική στην τεχνοεπιστήμη.
    Οπότε εσυ λες ότι αν εγώ δουλεύω στον τομέα της υγείας θα πρέπει να κάνω ότι μου λένε οι εταιρείες και οι ερευνές τους, αν μου λένε να εμβολιαστώ με ένα καινούργιας τεχνολογίας σκεύασμα, θα εμβολιάζομαι, αν μου λένε να συνταγογραφώ vioxx θα το κάνω, ακόμα και αν πεθαίνουν οι ασθενείς μου. το λένε οι έρευνες αφού. Το τι πιστεύω εγώ, το τι εμπειρία έχω σα γιατρός, η αυτονομία στο ίδιο μου το σώμα, όλα πάνε περίπατο. Το υγρό όνειρο των φαρμακευτικών.
    Βασικά δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη. Τόσο εγώ όσο και μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που διαβάζουν το diaries, οσο τουλαχιστον μπορω να γνωριζω, μπορεί να μην έχουμε κοινές πολιτικές θεωρήσεις, αλλά μοιραζόμαστε ένα πράγμα: την αντιθεση μας στον καπιταλσιμό. Δεν εμπιστευόμαστε τις δυνάμεις της αγοράς, τι να κάνουμε, ούτε γουστάρουμε τις πολυεθνικές, πως να στο εξηγήσω τώρα.
    Εσύ εμπιστεύεσαι τις εταιρείες και θεωρείς μάλλον πως γενικά ο καπιταλισμός είναι κάτι το ουδέτερο ή ίσως και ωφέλιμο για την ανθρωπότητα. Δε θα λύσουμε στα σχόλια αυτή τη διαφορά τώρα. Αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Εσύ τι κάνεις κ διαβάζεις το μπλογκ; γιατί δεν πας σε κάτι πιο ταιριαστό στην φιλελέρικη προσωπικοτητά σου, το liberal.gr πχ;
    Για τις εντατικές σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο, αλλά δεν απαντάς και συνεχίζεις να παπαγαλίζεις τις ίδιες ανοησίες, σαν προσευχή. Σου΄στειλα ένα καρα-καθεστωτικό λινκ, που λέει πως συλλάβαν έναν 65χρονο γιατί το σκασε απο το νοσοκομείο για να μη διασωληνωθεί, αλλά εσυ εκεί, κολλημένος με τον τσιόδρα. Οι εισαγγελείς σε πολλές περιπτώσεις παρενέβησαν μεταξύ άλλων, για: μητέρα για τον 16χρονο γιο της, αδερφό, συγγενείς γενικά, σύζυγο και στους ίδιους τους ασθενείς. οπότε πληζ σταμάτα να ψεύδεσαι μονότονα σα θεούσα που της θίξαν τη θρησκεία της, γιατί είναι κουραστικό.
    Το ότι συκοφαντείς και στοχοποιείς τον τερζάκη πχ ως ακροδεξιό, που έχει ήδη στοχοποιηθεί απο ανεγκέφαλους, ενώ σίγουρα το ξέρεις ότι δεν είναι, με έβαλε στον πειρασμό να λογοκρίνω για πρώτη φορά σχόλιο, αλλά είπα να σεβαστώ τις αρχές μου (για την ώρα). Δείχνει την κακεντρέχεια, τη χυδαιότητα και την γκεμπελοσύνη σου. Τι διάολο, δε σου βρωμά η ψυχή σου τα πρωινά;
    Μοιράζεσαι μάλλον την αγάπη για (συκοφαντική κιόλας) κατάδοση που επιδείξαν κάποιοι συναγωνιστές σου όταν, σε μια περίοδο που η κρατική πίεση στους ανεμβολίαστους είχε φτάσει στο κόκκινο, έγραφαν πως στο 2μερο στη νομική σκοτώνανε κόσμο και δίναν και τα ονόματα γιατρών στο γκρηκ χόξις.
    Ουστ σταλινοφιλελέρες.

    Like

   2. Καλά…δεν πας καλά έτσι; Στο προηγούμενο σχόλιο σου απάντησα γιατί θεωρουσα δεδομένη τη συμφωνια ότι ΠΛΕΟΝ ξέρουμε ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα ΔΕΝ μειώνουν καθόλου την μετάδοση και αυτό το έδειξε η εμπειρία,η πραξη.Η διαφωνία υποτίθεται ότι ήταν αν αυτό ήταν γνωστό από την αρχή η οχι.Η τεχνιτή ανοσία της αγέλης που υποσχόντουσαν ήταν γιατί θα σταματούσαν τη μεταδοση.Ακριβως επειδή αυτό δεν γινοταν να συμβεί,ήταν απάτη η ανοσία της αγέλης.Αυτο λέει και το αρθρο που εβαλα.Αν η ανοσία της αγέλης ήταν απάτη τότε δεν ειχε κανένα λόγο να πάρει αυτά τα σκευάσματα πχ ένας νέος και υγειης.Διεδωσαν ένα ψέμα με το οποίο δικαιολόγησαν τον εμβολιασμό του 70% του μη ευπαθή και νέου πληθυσμού.Ένας απ’ τους λόγους που δεν είχαν βγάλει εμβόλιο για κορωνοιούς ήταν γιατί μεταλλάσσονται διαρκώς(κι αυτό το γνώριζαν από την αρχη) και δεν είχαν βρει τρόπο να εμποδίσουν την μετάδοση τους.Ουτε τώρα κατάφεραν να βγάλουν εμβόλιο άσχετα αν βάφτισαν αυτά τα σκευάσματα εμβόλια.
    Ειναι απίθανο που ενώ όλο το αφήγημα κατέρρευσε και η πραγματικότητα έδειξε ότι όλοι εμβολιασμένοι κόλλησαν 2,3 φορές (λόγω και αδύναμου ανοσοποιητικού μετά από την τρίτη δόση,ενώ τους έλεγαν κάντο να τελειώνουμε στις 2 ),στα νοσοκομεία έφτασαν τα 2000 κρούσματα σε γιατρούς (την ώρα που υγιείς ανεμβολίαστοι ήταν εκτός νοσοκομείων),ακόμα υπάρχει ελάχιστος κόσμος (ευτυχώς) που κάνει σαν να μην συνέβει τίποτα.Πλεον όλη η φάση έχει γίνει ανέκδοτο στην κοινωνία αλλά υπάρχουν ακόμα οι πιστοί που μας πουλάνε περσινά ξινά σταφύλια αρνούμενοι να αποδεχτούν ότι το κράτος τους κορόιδεψε,τους ξεφτύλισε,τους χρησιμοποίησε και τώρα γελάει μαζί τους.

    Ένα τελευταίο για τους εξαπατημένους θρησκευόμενους της επιστήμης που έχουν ακόμα το θράσος να μιλάνε για ακροδεξιούς όταν οι ίδιοι στήριξαν ότι ακροδεξιό μέτρο υπήρξε.

    Επειδή εγώ ήμουν στο Σύνταγμα παλιότερα:

    Στην πάνω πλατεία δεξιά ήταν ντουντούκα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.Αριστερά ήταν ντουντούκα με Οννεδιτες (του πρώην αντιμνημονιακου Σαμαρά του δικτύου 21) που αργότερα στήριξαν ΑΝΕΛ και χρυσή αυγή.Πισω από αυτούς ήταν οι 300 Έλληνες του Μίκυ θεοδωρακη και δίπλα ατομα που μετά έφτιαξαν το ΕΠΑΜ του Καζάκη.Πιο δίπλα ήταν μπλοκ με παραθρησκευτικούς και έναν παπά που έκανε ειδική λειτουργια 2 φορές για να ευλογήσει ο θεός τους αγανακτισμένους.Στα σκαλάκια του μετρό ήταν κάθε τρεις και λίγο γραφικός χριστόπληκτος με πινακίδες με το Ιησού κτλ.Ολα αυτα επί 1.5 μήνα.Οχι 1,2 φορές.

    Οι ΟΝΝΕδιτες μπρωστα φώναζαν το σύνθημα:Δεν υπάρχει αριστερά,δεν υπάρχει δεξιά,μόνο κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά.ΚΑΘΕ μέρα.Οι αριστεροί δίπλα φώναζαν αλλά συνθήματα να τους σκεπάζουν με τις φωνές.Εφτασε τέλος Ιουνίου και οι συγκρουσιακές πορείες για να φύγουν σιγά σιγά όλοι αυτοί.
    Να αναφέρω επίσης ότι η Χρυσή Αυγή δεν ήταν στο Σύνταγμα αλλά δήλωνε αντιμνημονιακη και έκανε αντιμνημονιακες συγκεντρώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα.Το ΣΚΑΙ λόγω αυτού έλεγε το κίνημα των αγανακτισμένων είναι ψεκασμενοι ακροδεξιοι και ακροαριστεροί.Σου θυμίζει κάτι;

    Θυμάστε μήπως αριστεροί η αναρχικοι να δηλώνουν υπέρ των μνημονίων για να μην ταυτιστούν με τη χρήση Αυγή που δήλωνε αντιμνημονιακη;Προφανώς και όχι.Παντα η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται δίκαια αιτήματα κινημάτων.

    Πάμε τώρα στο σήμερα.

    Από το Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιουνίο του 2021,οι μόνοι που αντιδρούσαν τα μέτρα και έβγαιναν στο δρόμο,κολαγαν αφίσες,έβγαζαν ανακοινωσεις ήταν antifa, αυτόνομοι, οπαδοί,τίμιοι αριστεροί.Πουθενα οι ακροδεξιοί.Ακομα και η επίσημη εκκλησία τιμωρούσε απείθαρχους παπάδες.Που είσασταν τότε; Προφανώς δεν είχατε χρόνο γιατί συμμετείχατε στο διαδικτυακό πογκόμ εναντίον όσων αντιδρούσαν σε όλα αυτά τα πρωτοφανή μέτρα που τώρα προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο ,μαύρο ότι δήθεν δεν τα στηρίξατε(και τόσο).

    Για πρώτη φορά λοιπόν δεξιοί (αντάρτες της ΝΔ κατά πλειοψηφία) βγήκαν στο δρόμο τον Ιούνη του 2021 και όλο αυτό επαναλήφθηκε για 3,4 φορές μέχρι να το μαζέψουν.Αυτο ήταν ΟΛΟ.Απο το Σεπτέμβρη του 2021 ήταν πάλι εξαφανισμένοι.

    Σε ποια στέκια έγιναν εκδηλώσεις με ακροδεξιούς όπως λες;Ποια κοινά καλέσματα με αναρχικούς;Απολύτως κανένα. Ακριβώς όπως και το 2011 ,ενάντια στο κυρίαρχο αφήγημα ήταν ταυτόχρονα άτομα από διάφορες ιδεολογίες.Η διαφορά με τότε είναι ότι τώρα εσείς είσαστε με την κυβέρνηση και πετάτε απο κοινού τη λάσπη σε όσους αντιδρούν.Ακόμα με κοινή φρασεολογία.

    Like

   3. 1. link: https://www.science.org/doi/full/10.1126/science.abl4292
    Competing interests: D.M.W. has received consulting fees from Pfizer, Merck, GSK, and Affinivax for topics unrelated to this manuscript and is Principal Investigator on research grants from Pfizer and Merck on unrelated topics.

    2. link: https://www.science.org/doi/full/10.1126/science.abl4292
    N.E.D. and M.E.H. acknowledge funding from the National Institutes of Health, National Institute of Allergy and Infectious Diseases (R01-AI139761).

    3.”Το ότι πεθαιναν και οι διασωληνωμένοι εκτός και εντός ΜΕΘ δεν σημαίνει ότι φταίει η διασωλήνωση”

    O πνευμονολόγος Dr.T. Voshaar και ο καθ. πνευμονολογίας Dr. Μ. Tobin δεν συνιστούν την διασωλήνωση με κορεσμό 80%:
    “Ο Tobin αναφέρει ότι στη Γερμανία, όπως και στις περισσότερες χώρες, διασωληνώνονται πάρα πολλοί ασθενείς και πως δεν  είναι μόνο η πάθηση Covid 19 που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, αλλά πρώτιστος η «θεραπεία» της και συγκεκριμένα η διασωλήνωση. 
    – Μόλις εισαχθεί ο σωλήνας δίνεται η δυνατότητα να εισβάλουν κάθε λογής παθογόνοι μικροοργανισμοί, παράλληλα με τον κορωνοϊό,
    Αυτό εκθέτει τον ασθενή σε ένα μεγάλο αριθμό επιλοιμώξεων.”
    (cc για ελλ υπότιτλους)

    4. “Συνεπώς, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας από θέση αρχής έπρεπε να εμβολιαστούν.”

    Απο το 2020 δεν γνώριζαν (και καλα) αν προστατεύει απο μόλυνση & μετάδοση.

    “«Δεν ξέρουμε αν το εμβόλιο απλώς προστατεύει ατομικά, ή σταματάει και τη μετάδοση του ιού. Όπως και να έχει, όποιος κάνει το εμβόλιο θα είναι προστατευμένος. Μπορεί να γίνουν οι εμβολιασμένοι ασυμπτωματικοί φορείς, αρά ο ιός θα κυκλοφορεί, και σε σχέση με το πόσο και εάν το εμβόλιο σταματάει τη μετάδοση του ιού θα εξαρτηθεί και το ποσοστό του ιού… Θεωρώ ότι το εμβόλιο πρέπει να σταματάει και τη μετάδοση, αλλά είναι δύσκολο να πει κανείς πόσο» σημείωσε ο κ. Λιγοξυγκάκης.”

    Αλλά ήταν γνωστό ότι όσοι είχαν λοίμωξη:
    “Σε ανθρώπους που έχουν αναρρώσει βρίσκουμε αντισώματα οχτώ μήνες μετά»”
    https://www.skai.gr/news/ygeia/ligoksygkakis-ston-skai-oi-emvoliasmenoi-mporei-na-ginoun-asymptomatikoi-foreis

    Γιατι δεν μπήκαν στην διαδικασία να κάνουν τεστ αντισωμάτων και σε όσους δεν ήθελαν να εμβολιαστούν;
    Αν ήταν όντως επιστημονικό θέμα, και όχι πολιτικό, θα έπρεπε να έχουν ασχοληθεί με τεστ Τ-λεμφοκυττάρων.
    https://www.naftemporiki.gr/story/1729258/ta-nea-diagnostika-test-covid-19-strefontai-pleon-stin-analusi-ton-eidikon-t-lemfokuttaron

    Like

  1. ΝΜ από ότι φαίνεται σου αρέσει να μιλάς μόνος σου και να λες τα δικά σου. 1. ΔΕΝ μίλησα για ανοσία της αγελης. 2. Τα εμβόλια ποτέ και για καμιά ασθενεια δεν εμπόδιζαν πλήρως μετάδοση και νοσηση, ούτε καν για την ευλογιά. 3. Υπάρχουν μελέτες για τις επιπτώσεις της χρήσης των εμβολίων στη μετάδοση και τη νοσηροτητα. Όχι οι ιστορίες που λέτε μεταξύ σας για “υγιείς ανεμβολίαστους”. Σε παρεπεμψα σχετικα 4. Όλοι αυτοί που λες υπήρχαν στα μνημόνια, χωρίς καμία όμως σύνδεση και σε συγκρουση με τους υπόλοιπους, σε αντίθεση με όλες τις σημερινές κολλέγιες και μην το παίζεις Κινέζος. Η δικιά σας η Ψαρρου λέει ότι οι χρυσαυγιτες είναι δήθεν εθνικιστές και ότι η αγάπη για την πατρίδα είναι καλό πράγμα που το χτυπάει η πλανητική ισοπέδωση. Υπερασπιζεται και την έννοια του εθνικοφρονα (https://edromos.gr/tha-ta-poume-argotera/?amp). 5. Λες ψέματα για τις αντιδράσεις στον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Κανένα αυτόνομο δεν είδαμε πχ στη πορεία της 17Ν ή στον Κουφοντινα ή στη Ν. Σμύρνη. Οι περισσότεροι που συμμετείχαν από τον χώρο αναγνώριζαν ότι το κίνημα δεν μπορει να λέει απλώς “επιστροφή στην κανονικοτητα” γραφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι τους ευπαθείς 6. Λες ψέμματα και ότι οι φασιστικές συγκεντρώσεις στον Α. Παντελεήμονα ήταν αντιμνημονιακες. Μάλιστα, είχε οργανωθεί πορεία από το Σύνταγμα ενάντια στις συγκεντρώσεις που είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και τότε σταμάτησαν. Ζεις μαλλον στον πλαστο κοσμο της ασταματητης μηχανης 7. Λες ψέμματα για την κινητοποίηση των ακροδεξιών. Αρκεί να δει κανείς τη σύνθεση των συγκεντρώσεων των ανεμβολιαστων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 8. Προφανώς έχουν οργανωθεί σε στέκια εκδηλώσεις με συνεργάτες ακροδεξιών όπως ο Τερζάκης και η Ψαρρού.

   Like

   1. Ερωτηση κρισης ι: Δε συμφωνεις πως το να γραφεις και καλα ως αναγνωστης υπερασπιζομενος μια ομαδα, ενω στην πραγματικοτητα εισαι μελος της ομαδας ειναι αφενος τιγκα ανεντιμο (ειδικα οταν καταδιδεις ανωνυμα ανθρωπους) και αφετερου βαθια εξευτελιστικο (σαν αυτους που γραφουν με αλλο ψευδωνυμο για να στηριξουν τον εαυτο τους ή κανουν λαικ στον εαυτο τους);
    Γενικα μιλαω.
    Ερωτηση κρισης ιι: “Λαε θυμησου το χωμα που πατας, λευτερωσε ο αρης κ το εαμ-ελας;” Ποιοι το φωναζαν;
    α. ακροδεξιοί;
    β. συνεργατες τους;
    γ. συνεργατες σου;
    Αλλα εισαι κ δειλος, εκει δεν τολμας να μιλησεις, η ψαρρου ειναι ευκολος στοχος (που σε σχεση με ολο τον αριστεροπατριωτικο και κομματοσκυλικο οχετο που κωλοτριβοσασταν στο συνταγμα η ψαρρου απεχει ετη φωτος)

    Like

   2. Ξεφτίλισμα μέχρι να το βουλώσεις.

    Προφανώς και μίλησες για τεχνίτη ανοσία της αγέλης θες δεν θες.Αυτη θα γινόταν πράξη με την διακοπή της μετάδοσης.Ολη η καθεστωτική ιατρική κοινότητα ,το cdc,ο ΠΟΥ,οι φαρμακευτικές κτλ ελεγαν ότι αν το κάνεις δεν νοσεις,δεν μεταδίδεις.Ελεγαν ‘καντο να τελειώνουμε’, ‘κ
    μην το κάνεις για σένα,κάντο για τον παππού και τη γιαγιά’ .Για να μην κολλήσεις τον παππού και τη γιαγιά δηλαδή.Τελικα κόλλησαν όλοι.Τις κωλοτουμπες που έκαναν μετά για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα τις γνωρίζουμε όλοι,δεν χρειάζεται επανάληψη.
    Το γνωρίζω ότι υπήρξαν αρκετές σκουπιδοέρευνες που διαψεύστηκαν στην πράξη.Γενικα για τον κορωνοιο έγινα γύρω στις 350.000 έρευνες από τις οποίες το 90% αποδείχτηκε μάπα.Γενικα ήταν μεγάλη μπίζνα όπως και άλλα.Το τι έγινε τελικά το ξέρουμε.Τελος.Παμε παρακάτω (στην 5η δόση).
    Για τις αντιδράσεις προφανώς νομίζεις ότι μιλάς σε ηλίθιους και επαναλαμβάνεις τις βλακείες τις ταξικής αντεπίθεσης.
    Όταν λέμε πορειες,συγκεντρώσεις,εννοούμε ΕΝΑΝΤΙΑ στον εγκλεισμό,την τηλεκπεδευση,τηλεργασια,απαγόρευση μετακινήσεων στις πόλεις και από νόμο σε νόμο,τη νυχτα κτλ.

    Τέτοιες βραδυνές πορειες σπάζοντας τις απαγορεύσεις έγιναν από antifa,οπαδούς,αναρχικές συλλογικότητες.

    Οι εποχιακες πορείες της 17Ν,6 Δεκέμβρη που συμμετείχε αρκετός κόσμος δεν είχαν τέτοια αιτήματα ούτε ήταν έναντια στα μέτρα.Εχει πλάκα που μιλάς για τον κουφοντινα.Θυμαμαι,ότι ένα μέλος σας σε εκδήλωση στο Στέγαστρο μας ελεγε ότι στις πορείες για τον κουφοντινα ολος αυτός ο κόσμος κατέβηκε μόνο για τον κουφοντινα και ΟΧΙ ως αντίδραση στα μέτρα.Μας έλεγε ότι το lockdown δεν ήταν κανονικό και ηθελε κάποιο καλυτερο.Τωρα πάτε να κάνετε κωλοτουμπα.

    Και επειδή εκεί στην ταξική αντεπίθεση ειστε και πονηρουλιδες ας ξεκαθαρίσω και κάτι άλλο.Ειναι άλλο η αντίδραση στην απαγόρευση διαδηλώσεων (που έχει γίνει κι άλλες φορές προ κορωνοιού) και άλλο η απαγόρευση στον 9μηνο (συνολικά σε δύο περιόδους).

    Ουσιαστικά όλοι εσείς διεκδικουσατε από το κράτος ένα εξοδοχαρτο για να διαδηλωσετε υποσχόμενοι ότι σαν καλά παιδάκια στις 9 θα είστε σπίτι τηρώντας όλα τα υπόλοιπα κατασταλτικά μέτρα.
    Θυμόμαστε επίσης εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων (με τους οποίους συνδιαδηλώνατε για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα φασιστικά μετρα) να δηλώνουν στα κανάλια ότι δεν θέλουν να ελέγχουν τα πιστοποητικά στις σχολές σεκουριτι ή μπάτσοι αλλά….γιατροί! ΑΥΤΟΙ είστε. Όλα έχουν καταγραφεί.

    Πάμε στη χρυσή αυγή.Πουθενα δεν είπα ότι οι συγκεντρώσεις των φασιστών στο Άγιο Παντελεήμονα ήταν αντίμνημονιακες.ΕΙΠΑ ότι η Χρυσή Αυγή κατά τη διάρκεια του ελέγχου της περιοχής έκανε και προεκλογικού τύπου συγκεντρώσεις που μιλούσε έναντια στα μνημόνια.Ελα τώρα σοβαρά;Δεν είχες ακούσει ποτέ τις αντιμνημονιακες κορώνες του Μιχαλολιακου; Εμείς δεν βγήκαμε να κάνουμε φιλοΕΕ πορείες επειδή οι φασίστες ήταν αντί.

    Όπως και τότε ο αναρχικός και αριστερός χώρος έκανε δικές του πορείες και συγκεντρώσεις.Πκυ ήταν οι ακροδεξιοί σε αυτές; Ενάντια σε ακροδεξιούς η στην πρωτοβουλία κάνατε θλιβερές αντιπορειες το χειμώνα,άνοιξη του 2022; Δυστοιχώς για σας οι ..ακροδεξιοί εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν σε δύο μήνες το 2021 οπότε το άλλοθι σας εξαφανίστηκε.

    Έχετε πολύ θράσος να μιλάτε για τον Τερζάκη και την Ψαρρου.Μεχρι το 2019 ήταν ανένταχτοι αριστεροί ψιλοπατριωτες σαν ΑΥΤΟΥΣ με τους οποίους κανέτε πορείες κάθε τρεις και λίγο για ένα σωρό θέματα (από τα αντιΕΕ,ακριβεια μέχρι και για τα Εξάρχεια κτλ).Μαλιστα ο Τερζάκης δεν ανήκει καν στη λεγόμενη πατριωτική αριστερά.Τα βιβλία του ήταν και είναι σε αναρχικά,αριστερά φεστιβαλ,στέκια κτλ.Το ντοκυμαντέρ της Ψαρρου έχει προβληθεί και στην ακαδημία πλατωνος,σε ένα σωρό αριστερά στέκια,γειτονιες,περιβαλλοντικες.ομαδες κτκ.Δεν πήγατε πουθενά να τους την πειτε.Με εμάς έχετε θεμα.Ειστε γελοιοι.Κανεις δεν έχει προβλημα μαζί της εκτός από μια χούφτα κομπλεξικων σαν εσάς.Αν ήταν καραντινιερι θα προβαλατε και το ντοκυμαντέρ της με διθυράμβους.

    Like

 5. Ρε φίλε θα μας τρελάνεις; Απαράδεκτη παπαρια η δίωξη του τρομοκρατημένου ασθενή από την ψεκοπροπαγανδα που την εκανε γιατι εσπασε την καραντινα, αλλά άλλο αυτό και άλλο η διασωληνωση με εισαγγελική εντολή που τη ζητάνε οι ΓΙΑΤΡΟΙ οταν δεν μπορούν να πείσουν τους συγγενείς να δώσουν την άδεια. Τι μας λες δηλαδή ότι οι γιατροί θέλουν να σκοτώσουν τους ασθενείς τους; Κάπου έλεος!!! Όταν μπει κάποιος εσπευσμένα στο νοσοκομείο οι γιατροί κάνουν ότι κρίνουν καλύτερο και δεν έχουν συχνά τα περιθώρια να ζητήσουν άδεια. Για αυτό συχνά αντιμετωπίζουν ένα σωρό μηνύσεις από συγγενείς. Όλα αύτα τώρα να τα λέτε ολοκληρωτικά είναι απλως γελοίο.

  Like

  1. H είδηση πάντως λέει ξεκάθαρα ότι την έκανε απο το νοσοκομείο ΠΡΙΝ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΘΕΙ οχι οτι εσπασε την καραντινα. Εγραψα στο γκουγκλ “εισαγγελικη παρεμβαση διασωληνωση”, ιδου καποια αποτελεσματα απο την 1η σελιδα των αναζητησεων, δν το προχωρησα γιατι βαριεμαι:

   “η 70χρονη αρνήτρια του κορωνοϊού δεν ήθελε να διασωληνωθεί, με τους γιατρούς να προχωρούν εν τέλει στην διασωλήνωση της με την παρέμβαση εισαγγελέα”

   “Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε το περαστικό επόπτη υγείας που φέρεται να συμβούλευε ανεμβολίαστη ασθενή 51 ετών με κορονοϊό να αρνηθεί τη διασωλήνωση. ”

   “Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο ανεμβολίαστης που φέρεται να αρνήθηκε τη διασωλήνωση”

   “Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι συνθήκες θανάτου ανεμβολίαστης 54χρονης ασθενούς στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, που είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί. ”

   Για να γινει ενας στοιχειωδης διαλογος πρεπει α. να μπορει καποιος να καταλαβαινει τα βασικα οταν διαβαζει κατι και β. τα επιχειρηματα της να ανταποκρινονται σε ενα βαθμο τουλαχιστον στη ροη των δεδομενων που προκυπτουν στη συζητηση
   Εσυ κολλησες στα ψεμματα που σε βολευουν και τα επαναλαμβανεις με ζεση πιστου. Λες και αμα πεις 20 φορες το ιδιο ψεμμα θα γινει πραγματικοτητα. Και μου θετε κ ορθολογισμο, τρομαρα σας. Κ μαρκουζε και αρεντ. Στελιος ραμφος και πολυ σας ειναι, σε εικονογραφημενη εκδοση μη σας πεσει βαρυς..
   Τες πα ειναι κουραστικό να γραφουμε 3 φορες το ιδιο πραγμα. Παρε το ροζαριο σου και κάνε τις προσευχες σου στις αγίες φαρμακευτικες και τον μονογενη υιο τους το εμβολιο και παρατα εμας τους ψεκες στην κριτικη αποτιμηση δεδομενων και μελετων και στην εξαγωγη συσχετισεων.
   Ενταξει γενικα ισχυει πως “είναι πολυ πιο έυκολο να εξαπατήσει κανείς τους ανθρώπους, απο το να τους πείσει πως τους εξαπάτησαν”, οπότε η αρνησή σου να αντιληφθείς τα βασικά της πραγματικότητας, έχει μια εξήγηση, γνωσιακή ασυμφωνία λέγεται, αλλά τέτοια γρανιτένια και ακλόνητη πίστη στο ψεύδος σπάνια συναντάται. Χαραμιζεις το ταλεντο σου, θα σουν ανεκτιμητος σε ενα καθεστως ταλιμπαν (για το καθεστως φυσικα). Δυστυχως βεβαια ετσι πως το πάμε και για αυτό εδω το καθεστως ανεκτίμητος εισαι.
   υγ Λοιπον επειδη η εμμονη σου στην αρνηση της πραγματικοτητας, με συγκινησε, αγγιξε μια ευαισθητη χορδη μεσα μου, σου βρηκα ρολο για οταν με το καλο εγκαταλειψεις αυτη τη νεανικη τρελλα του διαλεκτικου υλισμου και της λασπολογιας:
   Στα διαφορα δυστοπικα σεναρια ε.φ. που συντομα θα κληθουμε να ζησουμε τυπου μενεις σε εξυπνο σπιτι με ΤΝ και το σπιτι σου πιανει φωτια και θες να βγεις και η τεχνητη νοημοσυνη δε σε αφηνει γιατι εξω εχει κλιματικη αλλαγη και βρηκε μολις τη χοληστερινη σου αυξημενη κατα 3 μοναδες και εσυ φωναζεις “ανοιξε μου να βγω ρε γαμημενε ντενεκε” και η ΤΝ αρνειται για το δικο σου καλο, εσυ εισαι κομμενος και ραμμενος για να κανεις την Τεχνητη νοημσουνη, θα κοστιζεις και λιγοτερο.

   Like

 6. Φίλε που κρατάς αυτό το ημερολόγιο, το έγραψες και παραπάνω: «Είναι να σε πιάνει απελπισία»…
  Οι τυφλοί μπορεί να δουν, οι ανάπηροι θα την παλέψουν να περπατήσουν, οι νεκροί ίσως και να αναστηθούν αλλά οι Mephisto αυτού του κόσμου θα συνεχίσουν κάπως έτσι:

  Οπότε… τσάμπα μιλάς…

  Like

  1. ναι, ρε φιλε δικιο εχεις, αλλα ο χωρος των σχολιων ειναι δημοσιος και scripta manent.
   (τι γαματο αυτο με τις δοσεις απο το τουιττερ. κλαυσιγελος)

   Like

 7. Το καραγκιοζιλίκι σας είναι πάντως ασυναγώνιστο. Αφού έχετε φάει την μια τάπα μετά την άλλη αρχίζετε τα ανεκδιήγητα για την ταυτότητα του συνομιλητή σας και για καταδόσεις που υπάρχουν μόνο στον θολωμένο από την ψέκα εγκέφαλό σας, στην προσπάθειά σας να ξεπλύνετε τα φιλαράκια σας.

  Like

  1. ΣΟΚ.Τα ντοκυμαντέρ της Ψαρού προβλήθηκαν και στο ΕΜΠΡΟΣ.Τραβατε κάντε συγκέντρωση απ’έξω για συνεργασία με ‘ακροδεξιους’.Μετα να γίνει πορεία προς το ΒΟΞ γιατί έχουν σχέση με το ΕΜΠΡΟΣ ..που έχει σχέσεις με ‘ακροδεξιους’.

   Like

  2. Και η μη απάντηση είναι μια μορφή απάντησης – συχνά δε, πιο ξεκάθαρη και απο την ίδια την απάντηση.
   (Καλά φίλους δεν έχετε να σας υπερασπίσουν κ αναγκάζετε κ τους προσποιήστε;)

   Like

 8. ρε Mephisto αυτό το δακρύβρεχτο με τους γιατρούς πραγματικά μας συγκίνησε όλους. και εγώ αν τρακάρω με την μηχανή και σπάσω το κεφάλι μου , στο νοσοκομείο θα θέλω να πάω και επίσης θα θέλω να με διασωληνώσουν αν το θεωρούν απαραίτητο. αυτό είναι ένα και άλλο είναι το σύνολο της ιατρικής κοινότητας να έχει πάρει σαφείς οδηγίες ότι στον κορονοιό ή ντεπόν ή ΜΕΘ και να τις εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια. εκβιασμένοι ή όχι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών τάχθηκε με την δολοφονικη κυνική υγειονομική δικτατορία και δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που τάσσετε αναφανδόν με δικτατορίες και ολοκληρωτισμούς.
  επίσης ρε καλόπαιδο δεν σκέφτηκες ότι από τι στιγμή που το καθεστώς και η δημαγωγία του χρησιμοποιεί την καραμέλα ‘ψεκασμένοι και ‘ακροδεξιοί’ πανταχούθεν( η στρέβλωση είναι η ειδικότητα της αφού) , είναι λίγο άβολο να πιπιλίζετε η ίδια από επαναστάτες σαν του λόγου σας. έχουν γράψει κάτι η Ψαρού, ο Τερζάκης και οι άλλοι που συνήθως πιάνεται στο βρωμόστομα σας που να παραπέμπει σε ακροδεξιά ρητορική? με την καταραμένη αριστερά αυτού του τόπου(εμβολιάκηδες όλοι) , που συμμετέχει στο καθαρά εθνικίστικο παραλήρημα για τον τρελό Σουλτάνο και την Τουρκία που ώρα σε ώρα κατακρημνίζεται, ή όταν συνεγελαζώσασταν με την πραγματική ακροδεξιά που εξέφερε γνήσιο πατριωτικό και ακροδεξιό λόγο στο Σύνταγμα δεν είχατε πρόβλημα. έχετε όμως μεγάλο όταν κάποιος τα βάζει με τις φαρμακευτικές και τα τσιράκια τους.
  και ένα τελευταίο, το πρόβλημα πολλών από εμάς δεν ήταν ποτέ το εμβόλιο αλλά η βιοπολιτική εργαλειοποίηση μας. Ο Φουκώ είχε τολμήσει και είχε πει ότι το σώμα είναι βιοπολιτική εννοώντας ότι ο διαχωρισμός του και ορθολογισμός του είναι μείζον εξουσιαστική πράξη. αλλά τι μαλακίες λέω καλύτερα να ασχοληθούμε με την σιδερένια φάλαγγα που άπτεται και της αισθητική σας

  Like

 9. Το αστείο είναι πως μετά από 2,5 χρόνια μέσα στα οποία αποκτήσαμε όλοι προσωπική εμπειρία για το πόσο επικίνδυνος εν τέλει ήταν αυτός ο ιός και πράξαμε ο καθένας ανάλογα με τα συμπεράσματά του, βρισκόμαστε εδώ να θεωρητικολογούμε. Τελικά η “φυσική επιλογή” δεν λειτούργησε όπως ευχόντουσαν κάποιοι εμβολιολάγνοι καραντινιέροι και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, είτε κρύφτηκες στο σπίτι σου και προσευχόσουν στους σύγχρονους “Αγίους Αναργύρους” της big pharma, είτε έγραφες τα μέτρα εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και όταν 2 εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις πάνω σε ένα πρόβλημα οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα, καλύτερα να ερευνάς το κατά πόσο υπήρχε το πρόβλημα όπως παρουσιαζόταν, παρά να κατηγορείς όσους δεν συμμορφώθηκαν με το βιοπολιτικό καθεστωτικό αφήγημα. Φαίνεται πως κάποιοι δήθεν αριστεροί, δήθεν αναρχικοί, δήθεν κινηματικοί, συντάσσονται πλήρως με τη μεταδημοκρατική απόρριψη της κάθε προσωπικής εμπειρίας, γνώσης και γνώμης και όχι μόνο συντάσσονται τυφλά με τους συστημικούς “ειδικούς” που προωθούν τα καθεστωτικά αφηγήματα, αλλά αναλαμβάνουν και τον ρόλο της πέμπτης φάλαγγας του συστήματος ενάντια σε οποιαδήποτε αυθόρμητη αντίδραση. Κινήματα-ομοιώματα, όπως ταιριάζει σε μια εποχή γενικευμένης προσομοίωσης.

  Like

  1. Και δυστυχώς τα ίδια ακριβώς ισχύουν στις διάφορες άλλες εκφάνσεις της κρίσης,υπο το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης: ενεργειακή, κλιματική και -συντόμως-διατροφική. Καισιγα σιγά, οι πολεμικές συνθήκες διαβίωσης εμπεδώνονται ως νόρμα.

   Like

 10. Πολύ σωστά, επιτέλους και ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα.
  Ο τάχα θανατηφόρος ιός δεν ήταν καθόλου θανατηφόρος, ήταν μια γρίππη όπως οι άλλες.
  Θανατηφόρα είναι η ανθρώπινη βλακεία .

  Like

  1. εντάξει τη βλακεία δε μπορεί κανείς να την αγνοήσει αλλά και η τάση του κεφαλαίου να επιλύει τα προβληματά του με τεραστιαίων διαστάσεων καταστροφές, δημιουργικές και μη, δεν είναι και ακριβώς φιλική προς τον χρήστη.

   Like

 11. γεια και χαρά, αυτό εδώ το είδατε; το είχε πει και ο ίδιος ο θεός-τσιοδρας και η παρέα του απο το 2020, ναι ναι, αλλά το λέει τόσο ωραία και ξεκάθαρα η κυρία εδώ. αλλά γιατί δεν μας τόλεγε και τότε αφού το ήξερε από την αρχή;
  Βέβαια το εντυπωσιακό είναι ότι συνεχίζουν, όσο και όπως μπορούν, να μιλούν για δόσεις κλπ, χμ, ο υπνωτισμένος και ο δούλος δεν αμφισβητούν ποτέ το λόγο του υπνωτιστή τους και του κυρίου τους. Δεν ξέρω τι είδους τράνταγμα θα μπορούσε να τους ξυπνήσει.

  Like

  1. καλά τα περισσότερα πλέον δυτκά κράτη μιλάνε ανοιχτά για νεκρούς “απο” και “με” – ξαφνικά επικρατεί η φωνή της λογικής και “εμείς απο την αρχή το λέγαμε, εντάξει, έγιναν κάποιες υπερβολές, αλλά περασμένα ξεχασμένα”. θα ήταν απίστευτα γελοίο, αν δεν ήταν τόσο θανατερά τραγικό.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: