Η μόνη προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια έναντι του κόβιντ είναι πως δε θα ζήσεις αρκετά ώστε να τον κολλήσεις

Πολλά μπορεί να πει κάποιος για τους εγγλέζους. Για την υπεροψία τους, το σνομπισμό τους, την σκατοψυχία τους, την αποστροφή της άρχουσας τάξης τους για τους συμπολίτες της, την ύβρι στην αισθητική και το καλό γούστο της κουζίνας τους, την σκληράδα, τη μισανθρωπία και την πλήρη απουσία ενσυναίσθησης για τους απογόνους τους (φαινόμενο μάλιστα διαταξικό – οι φτωχοί βαράνε τα παιδιά τους οι ίδιοι, ενώ οι πλούσιοι τα στέλνουν απο τα έξι τους σε εσωτερικά σχολεία για να τα βαρέσουν/βιάσουν/τραμπουκίσουν άλλοι). Από την άλλη, αυτός ο στρυφνός λαός έχει μερικά πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μάλιστα έχουν περισσότερη αξία, ακριβώς επειδή είναι ιδιαίτερα.

Το διάσημο βρεταννικό φλέγμα, το χιούμορ και κυρίως ο σαρκασμός, ο οποίος μάλιστα δε διστάζει να γίνει αυτοσαρκασμός, η -ποπ τουλάχιστον- μουσική τους, η λογοτεχνία τους, ο ντάγκλας άνταμς, οι rudimentary peni, έχουν όπως και να το δει καμία, εμπλουτίσει ανεπανόρθωτα την όλη θλιβερή υπόθεση που είθισται να αποκαλείται ανθρώπινο πνεύμα.

Αλλά ίσως το πιο πολύτιμο χαρακτηριστικό τους, το οποίο μάλιστα συχνά κάποιοι αδαείς το συγκαταλέγουν στα αρνητικά, είναι η ιδιορρυθμία τους. Οι εγγλέζοι, εξ΄ιδιοσυγκρασίας ίσως, τείνουν να κάνουν τα πράγματα με το δικό τους, συχνά διεστραμμένο, τρόπο. Και αυτό, πέραν από τους κάποιους περιστασιακούς εκνευρισμούς, συχνά προσφέρει τη δυνατότητα μιας δεύτερης οπτικής, μιας εναλλακτικής άποψης, κάτι αναμφισβήτητα πολύτιμο ειδικά σε περιόδους επιθετικής πνευματικής μονοκαλλιέργειας. Όπως για παράδειγμα στα τελευταία δυο χρόνια, της εκστρατείας κόβιντ, όπου ίσως λόγω βρεταννικής ιδιορρυθμίας, έως και ξεροκεφαλιάς, τα δημόσια συστήματα υγείας τους επέμεναν να δημοσιεύουν αναλυτικά στατιστικά στοιχεία, σε αντίθεση με κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, κάτι το οποίο οδήγησε αφενός στη σκιαγράφηση ορισμένων ιδιαίτερα ανησυχητικών εικόνων σ΄ό,τι αφορά τον εμβολιασμό και αφετέρου σε εσπευσμένες κρατικές διαταγές για παύση και λογοκρισία των εβδομαδιαίων στατιστικών εκθέσεων.

Τα συστήματα δημόσιας υγείας της αγγλίας και της σκωτίας σταμάτησαν εδώ και καιρό τη δημοσίευση των εβδομαδιαίων στοιχείων τους (κάποια από τα οποία είχα παρουσιάσει και στις αναρτήσεις αυτού του μπλογκ) , για “να μη δίνεται τροφή στους συνωμοσιολόγους”. Αλλά η αντίστοιχη ελστατ τους δημοσίευσε πρόσφατα μια πολύ ενδιαφέρουσα και λεπτομερή μελέτη της θνησιμότητας στον εγγλέζικο πληθυσμό την περίοδο 2021-2022.

Η απεικόνιση της γενικής θνησιμότητας, από οποιοδήποτε αίτιο, του πληθυσμού στο διάστημα 01/2021 με 01/2022 φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα (με μαύρο οι ανεμβολίαστοι):

Πέραν δηλαδή της αρχικής και στατιστικά παράδοξης κορύφωσης στους ανεμβολίαστους (κάτι που κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε ένα βρωμερό στατιστικό τρυκ που εφαρμόστηκε σε πάρα πολλές χώρες, στο οποίο έχω αναφερθεί ξανά, όπου τις πρώτες δυο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό οι τυχόν παρενέργειες καταγράφονται στους ανεμβολίαστους ή στην προηγούμενη δόση) βλέπουμε πως η θνησιμότητα για όλες τις υποκατηγορίες εμβολιασμού είναι αυξημένη σε σχέση με τους ανεμβολίαστους. Και μάλιστα υπάρχει μιας εμφανής ανοδική τάση που ακολουθεί και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στις πιο νεαρές ηλικίες (όπου επικεντρώνονται και οι μυοκαρδίτιδες). Για τις ηλικίες 18-39 πχ, το παρακάτω διάγραμμα απεικονίζει κάτι εξαιρετικά ζοφερό:

Σε οποιαδήποτε άλλη εποχή, τέτοια στατιστικά ευρήματα θα προκαλούσαν την άμεση παύση καταρχάς του συγκεκριμένου εμβολιαστικού προγράμματος και τη συντονισμένη περαιτέρω διερεύνηση. Τώρα όχι μόνο η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν αναφέρθηκε ούτε στα ψιλά γράμματα της ειδησεογραφίας, αλλά δε δείχνει να επηρέασε καν την ορμή της εκστρατείας εμβολιασμού – οι όποιες καταργήσεις των αδιανόητων υποχρεωτικοτήτων έγιναν στο πλαίσιο μιας γενικότερης πολιτικής απόφασης λήξης της συγκεκριμένης εκστρατείας. Ο εμβολιασμός συνεχίζει να συνιστάται ακόμα και σε εφήβους και παιδιά – μέχρι τουλάχιστον να ξεστοκάρουν οι pfizer και moderna και να ετοιμάσουν την καινούργια βελτιωμένη βερσιόν. Σε ένα δυο χρόνια ίσως να υπάρξουν κάποιες παραδοχές πως έγιναν και κάποια λάθη [1], οι πρώτες βιαστικές εκδοχές των εμβολίων ίσως και να μην ήταν τόσο αποτελεσματικές, αλλά τώρα έχουμε το update 4.0 που έχει ξεπεράσει όλα τα προηγούμενα προβλήματα. Η αλήθεια αργά ή γρήγορα θα θριαμβεύσει – όταν δε θα έχει πλέον καμία σημασία.

(Για μια πιο λεπτομερή επισκόπηση των συγκεκριμένων στατιστικών ευρημάτων

https://excessburden.substack.com/p/all-cause-mortality-by-vaccination?s=r)

[1] Δεν υπάρχει τίποτε πιο εκνευριστικό, πιο βρωμερά υποκριτικό απο την παραδοχή εκ μέρους της εξουσίας της διάπραξης λαθών. Δείχνει μια ταπεινότητα, μια μετριοπάθεια: “τα λάθη είναι ανθρώπινα”. Αλλά πάντα λείπει το υποκείμενο – τα λάθη έγιναν γενικά. Δεν τα έκανε κάποιος. Η παθητική φωνή κυριαρχεί έναντι της ενεργητικής. Και ακόμη χειρότερα λείπει η συγκεκριμενοποίηση. Ο κάθε αρχηγός κυβέρνησης θα παραδεχτεί πως έγιναν και λάθη, αλλά αν ρωτηθεί για να πει ποια συγκεκριμένα λάθη έγιναν και που, θα αποδειχτεί πως εν τέλει, όχι, κανένα λάθος δεν έγινε πουθενά και από κανέναν – πέραν ίσως μερικών χαριτωμένων και ασήμαντων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: