Design a site like this with WordPress.com
Get started

σκόρπιες σκέψεις του χειμώνα vi

– Στα τέλη του 2020 το ισραήλ δώρισε τον πληθυσμό του στη pfizzer για τη μεγαλύτερη εμβολιαστική δοκιμή παγκοσμίως. Eμβολίασε το 78% του πληθυσμού του, ήταν πρωτοπόρος στη χορήγηση της τρίτης δόσης και εδώ και ένα μήνα χορηγεί και τέταρτη δόση. Ήταν επίσης από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσε το υγειονομικό πάσο.

Ίσως πλέον, κάτι παραπάνω απο ένα χρόνο μετά και καθώς οι “ειδικοί” του παραδέχονται πως “η τέταρτη δόση δε βοηθά” είναι η ώρα να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση αυτών των δεδομένων.

Το παρακάτω διάγραμμα, είναι απο το our world in data και δίνει μια γλαφυρή, πλην ζοφερή, απεικόνιση της κατάστασης.

Πρόκειται μήπως για απότοκο του αγαπημένου αφηγήματος των νεοκρατιστών και των κρετίνων οπαδών τους, της “πανδημίας των ανεμβολίαστων”;

“Αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι σοβαρά νοσούντες είναι εμβολιασμένοι. Έχουν κάνει τουλάχιστον τρεις δόσεις. Οι σοβαρές περιπτώσεις αφορούν πλήρως εμβολιασμένους σε ποσοστό 70 με 80%. Το εμβόλιο δεν έχει σημαντική επίδραση στη σοβαρή νόσηση, γι΄αυτό και μόλις το 20-25% των ασθενών μας είναι ανεμβολίαστοι”.

Αυτά δήλωσε πριν λίγες μέρες ο καθηγητής Yaakov Jerris, διευθυντής της μονάδας κόβιντ του νοσοσκομείου Ichilov.

(https://www.israelnationalnews.com/news/321674)

Αλλά ακόμη και αν θεωρήσουμε ανεπαρκή τα δεδομένα απο το συγκεκριμένο νοσοκομείο, το γεγονός πως μετά απο ένα χρόνο εκτεταμένου εμβολιασμού και με τρίτες και τέταρτες δόσεις, το ισραήλ καταγράφει τους περισσότερους θανάτους και σοβαρές νοσηλείες απο την αρχή της πανδημίας, δεν είναι απο μόνο του, ισχυρή ένδειξη πως κάτι έχει πάει πολύ, τραγικά πολύ, λάθος;

Ίσως βέβαια, η αυξημένη μεταδοτικότητα της όμικρον, σε συνδυασμό με την μάλλον αυξημένη ευπάθεια των εμβολιασμένων στη συγκεκριμένη παραλλαγή, να δημιουργεί το κοινό σε πολλά νοσοκομεία φαινόμενο του “εκ των υστέρων κόβιντ”: ο ασθενής εισάγεται για άλλη αιτία στο νοσοκομείο (πχ ένα ξαφνικό καρδιακό επεισόδιο, μια θρόμβωση ή ένα ανεύρυσμα, παθήσεις δηλαδή, να το τονίσουμε αυτό, που ΔΕΝ έχουν καμία, μα καμία αιτιακή σύνδεση με το εμβόλιο) και καθώς η όμικρον βρίσκεται παντού, πόσο μάλλον στα νοσοκομεία, ο ασθενής λίγο πριν καταλήξει, καταγράφεται ως θετικός και άρα ο θανατός του πέφτει στη δεξαμενή του κόβιντ;

Μπορεί. Κάτι τέτοιο θα εξηγούσε και το πηκ σε θανάτους και σοβαρές νοσηλείες παγκοσμίως, ενδιαμέσου της επικράτησης της πιο ήπιας μέχρι στιγμής παραλλαγής κόβιντ. Αλλά εξετάζοντας συνολικά τα δεδομένα του τελευταίου χρόνου, η εικόνα της παταγώδους αποτυχίας παραμένει.

Στο https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/ φαίνεται καθαρά πως η αυξητική καμπύλη των θανάτων και των σοβαρών νοσηλειών κόβιντ είναι μάλλον χειρότερη απ΄ότι για το 2020. Αντίστοιχα, η υπερβάλλουσα θνησιμότητα, όπως απεικονίζεται στο euromomo, είναι ελαφρώς μεγαλύτερη για το 2021, σε σχέση με το ανεμβολίαστο 2020.

Το ισραήλ μας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα για μια στατιστικά τεκμηριωμένη παρακολούθηση του φαινομένου της “πανδημίας των πολιτισμένων”, το παράδοξο δηλαδή φαινόμενο πως όσο πιο απομακρυσμένος από τα ύψιστα αγαθά του πολιτισμού, τις μεθ, την υψηλή τεχνολογία, τα υγειονομικά πάσα, τα εμβόλια, την ψηφιακή παρακολούθηση και τις κρατικές επιβολές, είναι ένας πληθυσμός, τόσο καλύτερα ποσοστά επιβίωσης έχει με τη συγκεκριμένη ασθένεια. Έχω επισημάνει πολλάκις αυτό το φαινόμενο, στηριζόμενος στα εξόφθαλμα δεδομένα από την αφρική, αλλά μια στατιστικά σημαντική έρευνα θα έπρεπε να μπορεί να εξάγει συμπεράσματα στον ίδιο γεωγραφικό χώρο. Τι συμβαίνει δηλαδή με μειονότητες, όπως οι ρομά ή οι μετανάστες των καμπ στην ελλάδα, που αν και μοιράζονται τις ίδιες πάνω-κάτω γεωγραφικές συνθήκες με τον υπόλοιπο πληθυσμό, έχουν τελείως διαφορετική πρόσβαση στα αγαθά του πολιτισμού; Η αίσθηση πως παρά την μειωμένη εμβολιαστική κάλυψη και την παντελή απουσία όχι μόνο τεχνολογικής επιτήρησης, αλλά και στοιχειωδών υγειονομικών συνθηκών διαβίωσης, οι “απολίτιστοι” στην ελλάδα πεθαίνουν πολύ λιγότερο από τους πολιτισμένους, παραμένει δυστυχώς, κάπως ανεκδοτολογική. Τα γκρηκ στατίστικς είναι διαβόητα αναξιόπιστα.

Το ισραήλ όμως έχει την ιδιαιτερότητα του να συντηρεί επίσημα ένα καθεστώς απαρτχάιντ στην ίδια του τη χώρα. Και έτσι οι παλαιστίνιοι που ζούνε σε πολύ χειρότερες συνθήκες, με πολύ μικρότερη πρόσβαση σε υψηλής τεχνολογίας ιατρικές συσκευές, εμβόλια και ακόμα και τροφή και φάρμακα, παρακολουθούνται στατιστικά. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα αυτά δεδομένα, οι παλαιστίνιοι, όχι μόνο δεν έχουν αυξημένους θανάτους σε σχέση με το ισραήλ, αλλά υπολείπονται αισθητά (923 θάνατοι ανα εκ. πληθυσμού έναντι 980 για το ισραήλ).

Οι παλαιστίνιοι είναι κατά 32% πλήρως εμβολιασμένοι, έναντι 78% των ισραηλινών (σκάνδαλο, φωνάζουν οι αριστερόστροφοι καραντινιέρι, δώστε εμβόλια στους φτωχούς, ουρλιάζουν οι μαρξίζοντες νεοκρατιστές).Μιλάμε για ένα πληθυσμό που ζει στο μεγαλύτερο μέρος του σ΄αυτό που έχει αποκαλεστεί “η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου”. Έχει σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα, έχει μειωμένες δυνατότητες “κοινωνικής αποστασιοποίησης” (αν κολλήσει κάποιος συνεχίζει να κατοικεί με την υπόλοιπη, διευρυμένη οικογένειά του, σε αντίθεση με το ισραήλ όπου το ποσοστό των ανθρώπων που κατοικούν μόνοι τους είναι πολλές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο) και έχει και σαφώς μειωμένη πρόσβαση σε προηγμένες υπηρεσίες υγείας. Ενώ και το υγειονομικό πάσο δεν εφαρμόζεται παρά σε ένα πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού του. Και ωστόσο καταγράφει αναλογικά λιγότερα σοβαρά περιστατικά κόβιντ απο το ισραήλ.

Ό,τι και να λέει αυτό για τα εμβόλια, σίγουρα δεν είναι καλό. Μα καθόλου καλό.

– Και καθώς τα προβλήματα των γενετικών θεραπειών δεν περιορίζονται στην ανεπαρκειά τους ως εμβόλια (σ΄αυτό διατηρούν αναμφισβήτητα τα πρωτεία του πιο αποτυχημένου εμβολίου στην ιστορία), αλλά δυστυχώς φτάνουν πλέον στις καθημερινές ειδήσεις των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης με τη μορφή “αιφνίδιος θάνατος 21-χρονου, μπροστά στα μάτια των συμφοιτητών του” ή “κατέρρευσε στην προπόνηση ο 22-χρονος χαφ”, κάποιοι -φευ, ελάχιστοι- γιατροί αποφασίζουν πλέον να μιλήσουν.

Πάνω από 100 γιατροί όλων των ειδικοτήτων απηύθυναν κατεπείγουσα έκκληση στις αρχές τις μ. βρετανίας για “την άμεση, επείγουσα έρευνα για το αν τα εμβόλια είναι η κύρια αιτία των σημαντικών αριθμών θανάτων που παρατηρούνται προσφάτως σε αρσενικά παιδιά και νεαρούς ενήλικες” και “…την παροχή ανώνυμων δεδομένων που να δείχνουν πόσα παιδιά έχουν πεθάνει μετά από το εμβόλιο και μέσα σε πόσες μέρες …”. Παρακάτω στο γράμμα τους οι γιατροί μιλάνε για 65 θανάτους πάνω απο τον μέσο όρο, για το διάστημα μάη – δεκέμβρη ΄21, για τις ηλικίες 15-19. Νούμερο που γίνεται ακόμα πιο εξωφρενικό αν συγκριθεί με τους μόλις δυο θανάτους απο κόβιντ για΄αυτές τις ηλικίες και που συνάδει με τα συμπεράσματα πολλών ερευνών που βρίσκουν ιδιαίτερα αυξημένο το ρίσκο της μυοκαρδίτιδας σε ανθρώπους κάτω των 40 και αναρίθμητες μαρτυρίες νοσοκόμων για εκτίναξη των σοβαρών καρδιολογικών περιστατικών στα νοσοκομεία τους.

https://www.hartgroup.org/open-letter-to-the-mhra-regarding-child-death-data/

https://conejoguardian.org/2021/12/14/more-vc-nurses-blow-whistle-on-overwhelming-numbers-of-heart-attacks-clotting-strokes/

https://stevekirsch.substack.com/p/tawny-buettner-rn-observed-a-10x

https://www.nature.com/articles/s41591-021-01630-0

-Παρόλα αυτά και ενώ το κυρίαρχο αφήγημα έχει ξεκάθαρα αλλάξει (η προπαγάνδα στρέφεται πλέον στο να αλλάξουμε σελίδα και να “μάθουμε να ζούμε με τον ιό”, χώρες αίρουν όλα τα μέτρα και καθεστωτικοί οργανισμοί δημοσιεύουν έρευνες για μηδενική συμβολή των λοκντάουν στη διασπορά του ιού και όλα αυτά ενδιαμέσω, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, ενός πανδημικού κύματος αυξημένης θνησιμότητας) τα υγειονομικά πάσα και η εμβολιαστική προπαγάνδα παραμένουν. Το λοκ ντάουν άλλωστε ποτέ δεν ήταν επιθυμητό ως μόνιμη κατάσταση. Τα νεο-παραδειγματικά απαρτχάιντ και η απειλή τους, δείχνουν ωστόσο να είναι – και τα λοκ ντάουν είναι εν πολλοίς μέσο επίτευξης πολλών εκ των νέων παραδειγμάτων που εγκαθίστανται, με κύριο αυτό του νέου απαρτχάιντ.

Η αυστρία, με το πιο αυστηρό εμβολιαστικό καθεστώς (που όμως δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο εφαρμόζεται ήδη,ή έχει αναβληθεί για απρίλη) άξιο του πρόσφατου παρελθόντος της, βάζει στη λοτταρία τα ονόματα όσων εμβολιάζονται για να κερδίσουν προφανώς απίθανα δώρα, (πχ ισόβια έκπτωση σε χάπια της phizer για τη μετρίαση των συμπτωμάτων της περικαρδίτιδας), ενώ αμερικάνοι κυβερνήτες, πιστοί και αυτοί στη διατήρηση της παράδοσης κακογουστιάς και διανοητικής ένδειας που έχει χτίσει η χώρα τους, προσφέρουν στους εμβολιασμένους την -φαντασιακή- δυνατότητα να κερδίσουν έναν -θλιβερό στην όψη- καναπέ με ένα -εξίσου αξιολύπητο- χαλάκι. https://twitter.com/chicagosmayor/status/1486837104462213120/photo/1

(Εφιαλτική λεπτομέρεια: το get vaxd είναι γραμμένο με χαρτονομίσματα δολλαρίου. Μιλάμε για υποσυνείδητο μήνυμα, όχι αστεία. Ο δε δήμαρχος στη φωτό, χαμογελάει με το στυλ κάποιου που έχει μεν μόλις αναγκαστεί να φάει σκατά, αλλά ευελπιστεί πως τουλάχιστον θα αναγκάσει και πολλούς άλλους να τα φάνε και σε μεγάλη ποσότητα μάλιστα).

Η γελοιότητα ωστόσο ενός μεγάλου τμήματος όσων -περιστασιακά έστω- παίρνουν αποφάσεις για αυτόν τον κόσμο, δεν τους καθιστά λιγότερο επικίνδυνους. Θα γίνει κάθε προσπάθεια να διατηρηθεί το υγειονομικό απαρτχάιντ, έστω και σαν παράδειγμα. Και τα διαβατήρια εμβολιασμού, ακόμα και με μειωμένη χρήση είναι πολύ απαραίτητη προϋπόθεση.

Ο χειμώνας τελειώνει σύντομα.

Και αυτή η άνοιξη με αγχόνη.

Advertisement

2 thoughts on “σκόρπιες σκέψεις του χειμώνα vi

 1. καλά η φωτογραφία είναι σούπερ όκουορντ, κατά το κοινώς λεγόμενον
  δηλαδή πραγματικά δεν σου φτάνουν τα δάχτυλα για να μετρήσεις τα λάθη τις τρομπιές και τις τρελίτσες
  με λίγα λόγια γαμάει ως τοπ ντοκουμέντο της περιόδου, και ο ιστορικός του μέλλοντος θα τη λατρέψει

  βασικά με ανάγκασες να το ψάξω για να προσφέρω την αλήθεια στους αδαείς αναγνώστες σου
  το πρόγραμμα τρέχει εδώ και καιρό και δεν δίνει καναπέδες και μαλακίες, αλλά ζεστό μαρουλάκι, τρία τζακπότ στο μύριο και έξτρα δώρα, βλ. την πρώτη γύρα προ εξαμήνου https://allin.illinois.gov/assets/all-in-for-the-win.pdf

  μου θυμίζει τότε με τη λοταρία του ΣΥΡΙΖΑ για ηλεκτρονικές πληρωμές, όταν τόχα πρωτοακούσει ονειρευόμουν πλυντήρια πιάτων, μούλτι, μπαστούνια του γκολφ και τέτοια κι οι φτωχομπινέδες μοιράζανε κάτι φραγκοδίφραγκα τη βδομάδα, ούτε να πας να βγάλεις κάρτα δεν άξιζε

  τον νου σου όμως γιατί είναι *η* δήμαρχος και μάλιστα λεσβία ρε ομοφοβικέ

  Like

 2. μμμ, με απορροφησε τοσο η εκφραση του δημαρχου που δεν το προσεξα πως ειναι γυναικα. γενικα η φωτο ειναι πραισλεςς. παντως κατ΄εμε ωχρια μπροστα σ΄εκεινο το βιντεο με το δημαρχο της ν.υορκης να τρωει χαμπουργκερ κ τηγ.πατατες (δωρο για καθε εμβολιασμο). εκεινο ηταν πραγματικο ντοκουμεντο – μια κηλιδα ανεξιτηλης μπιχλας για την εποχη μας.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: