Ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες;

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει πίσω με την υποχρεωτική στείρωση όλων των ζώων. Θα επανέλθει βέβαια, εκτιμώ σε δυο με τρια χρόνια – άλλωστε ακριβώς το ίδιο ν/σ για υποχρεωτική στείρωση είχε προσπαθήσει να περάσει και η κυβέρνηση του σύριζα, το 2019, λίγο πριν τις εκλογές και είναι και το μόνο νομοσχέδιο της παρούσας κυβέρνησης που δείχνει να το στηρίζει ολόψυχα, μέσω διαφόρων εμετικών άρθρων, τόσο στην αυγή, όσο και στην εφσυν. Έχει ήδη πέσει πολύ χρήμα για την αγορά δικαιωμάτων συγκεκριμένων φυλών σκύλων – ίσως το ίδιο να έχει γίνει και για ράτσες γατιών, αν και είναι βέβαιο πως οι πατέντες οι οποίες σύντομα θα καλύπτουν όλα τα ζώα συντροφιάς, αφορούν για την ώρα πρωτίστως σκύλους. Άλλωστε η σύγχρονη τάση του να μη ζει τίποτε χωρίς να παράγεται κέρδος, έχει υπερβολικά μεγάλη ορμή για να μην προσπαθήσει να εγκατασταθεί ως άμεσο και δυστοπικό μέλλον.

Και όπως ήταν αναμενόμενο τα φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, συνεπικουρούμενα απο διάφορες αυτοαποκαλούμενες αντισπισιστικές και βήγκαν ομάδες, αποφασίζουν να δείξουν το πραγματικό, βγαλμένο θαρρείς απο τις σελίδες του 1984, προσωπό τους, δίνοντας παράλληλα και το άλλοθι στην κυβέρνηση για να προχωρήσει στα φρικαλέα σχεδιά της. Σε μια βουτηγμένη στον παραλογισμό και την ψυχοπαθολογική, οργουελλιανή διπλή σκέψη, ανακοίνωση -που φυσικά έσπευσε να δημοσιεύσει η εφσυν- καλούνε την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στο θέμα της υποχρεωτικής στείρωσης όλων των ζώων. Της ζητάνε με ζέση και μανία να αφανίσει όλα τα ελεύθερα ζώα της πόλης και να τα αντικαταστήσει με εμπορεύσιμα προιόντα των βιοτεχνολογικών εργαστηρίων.

Αντιγράφω -και σχολιάζω- μερικά αποσπάσματα απο αυτό το μνημείο ανθρώπινης ψυχοπαθολογίας.

(για όσες έχουν γερό στομάχι: https://www.efsyn.gr/ellada/295161_ohi-stin-prostasia-symferonton-kai-kyklomaton-apo-143-filozoikoys-foreis )

Στηρίξαμε με κάθε τρόπο, όσο πιο δυνατά, συστηματικά και δυναμικά τις προθέσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργών της… Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω στην αρχική της θέση,… τότε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα δεν θα αλλάξει σε αυτή τη χώρα… ΠΡΟΕΧΕΙ το κοινωνικό συμφέρον, το συμφέρον της χώρας και πρωτίστως η προστασία της ίδιας της έννοιας της ζωής,

Είναι δηλαδή προς συμφέρον της κοινωνίας, αλλά και της χώρας, να μην υπάρχουν πλέον άλλα ζώα πέραν αυτών που παράγει η βιομηχανία. Και ο αφανισμός της ελεύθερης ζωής είναι η προστασία της ίδιας της έννοιας της ζωής. Ο πόλεμος είναι ειρήνη, η ελευθερία σκλαβιά. Ούτε ο Όργουελλ, δε θα μπορούσε να το διατυπώσει καλύτερα – μήπως και εν τέλει δεν ήταν το σταλινικό καθεστώς η πηγή έμπνευσης του 1984, αλλά οι τότε φιλόζωοι;

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση τόσο στο μείζον θέμα της υποχρεωτικής στείρωσης όσο και σε άλλα ζητήματα που θα πρέπει να περιέχει ένας νέος νομός για να είναι σωτήριος για τα ζώα … να προχωρήσει άμεσα στις προτεινόμενες από εμάς και τη φιλοζωική κοινότητα  αλλαγές για το καλό αυτών των έμβιων και απολύτως συναισθανόμενων όντων.

Προφανώς: όλα είναι για το καλό τους. Ζητάνε τα ίδια, παρακαλάνε, να αφανιστούν. Δεν αντέχουν άλλο μια ζωή γεμάτη πόνο, χωρίς βιοτεχνολογική βελτίωση και φιλοζωική φροντίδα. Να ζούνε άλλο απρόβλεπτα, μάταια, χωρίς να παράγουν ούτε ένα ευρώ κέρδος. Στειρώστε μας, να πάψουμε να υποφέρουμε ζητάνε με λυπημένο βλέμμα.

“ Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε, ότι η διάταξη αυτή δεν είναι αντισυνταγματική, όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν, ούτε θα εκπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και αυτό δεν συνέβη ούτε σε άλλες χώρες, που προχώρησαν στο μέτρο της υποχρεωτικής στείρωσης για να προφυλάξουν και τους πολίτες τους αλλά και τα ζώα από τους κινδύνους της αδέσποτης ζωής.

Καταρχάς πουθενά αλλού στην ευρώπη, πλην ρουμανίας, (όσο τουλάχιστον το έψαξα) δεν ισχύει η υποχρεωτική στείρωση. Η πλειοψηφία των ζώων συντροφιάς στειρώνονται, όντως, αλλά τουλάχιστον δε σου ζητάει το κράτος και τα φιλοζωικά τσιράκια του να του παραδώσεις τους μη ανθρώπινους συγκατοίκους σου για ευνουχισμό.

Αλλά το ψέμα είναι το λιγότερο. Οι τελευταίες δυο σειρές αυτής της ασύντακτης και παραληρηματικής πρότασης, είναι πολύ πιο εφιαλτικές απο ένα ψέμα. Η υποχρεωτική στείρωση προφυλάσσει πρώτα πρώτα, εμάς τους ίδιους, τους πολίτες, αλλά φυσικά και τα ίδια τα ζώα. Τα μεν ζώα δε θα υποφέρουν απο τους κινδύνους της αδέσποτης ζωής, γιατί πολύ απλά δε θα ζούνε. Η γενοκτονία είναι όντως ο πιο ριζικός και σίγουρος τρόπος αποφυγής των κινδύνων της ζωής. Οι δε πολίτες θα γλυτώσουν απο αυτό το όνειδος των ζώων που διάγουν μια ζωή ελεύθερη, αδέσποτη και ως ελεύθερα τα ζώα είναι γνωστό τοις πάσοι πως είναι επικίνδυνα. Το αυτό ισχύει άλλωστε και για τους ανθρώπους, όπως θα σας διαβεβαιώσουν αναρίθμητοι σύμβουλοι κυβερνήσεων, ευγονιστές και βιοτεχνολογικά στελέχη.

Αυτή τη στιγμή η ζωή στο συνολό της κινδυνεύει απο τη σωτηρία της. Οι μανιακοί του ελέγχου έχουν πλέον κηρύξει πόλεμο σε ολόκληρο τον πλανήτη και θέλουν να τον σώσουν, δηλαδή να τον καθυποτάξουν. Τα βουνά ισοπεδώνονται από τις ανεμογεννήτριες για τη σωτηρία τους απο την κλιματική αλλαγή, τα ποτάμια στερεύουν απο τα φράγματα για τους ίδιους λόγους, οι άνθρωποι παραδίνουν τη ζωή τους στο κράτος και τους ειδικούς για να σωθούνε απο τον κόβιντ και τα ζώα αντικαθίστανται απο βιοτεχνολογικά μπιμπελό για να γλυτώσουν από τους κινδύνους της ελεύθερης ζωής.

Το ιδεολόγημα του ελέγχου, στην πλέον μανιακή εκδοχή του, απαιτεί οικειοθελή συμμόρφωση και όχι βίαιη επιβολή. Προτιμά να προλαμβάνει και όχι να καταστέλλει. Θέλει να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά και άρα θέλει να το επιθυμήσουμε, ή μάλλον να μη μπορούμε να διανοηθούμε να επιθυμήσουμε οτιδήποτε άλλο, πέρα από τον ελεγχό του. Η προληπτική, preemptive, δράση είναι πλέον κανόνας στα στρατιωτικά και ασφαλίτικα εγχειρίδια – δε θέλουν να καταστείλουν την επόμενη εξέγερση, αλλά να εξασφαλίσουν ότι κανείς εκ των υπηκόων δε θα διανοηθεί καν, πόσο μάλλον να επιθυμήσει, κάτι τέτοιο. Δε θέλουν απλά να αφανίσουν όλα τα ελεύθερα ζώα, αλλά να το παρουσιάσουν και ως τη μόνη ηθικά αποδεκτή λύση.

Όλες οι ψυχολογικές επιχειρήσεις της νέας δυστοπίας που αναδύεται είναι οπότε κατά βάση ηθικολογικές. Δε στοχεύουν στην συμμόρφωση, αλλά στην αποδοχή. Θέλουν νίκες ολοκληρωτικές και τελειωτικές. Στη λυσσασμένη τους προσπάθεια για καθολικό έλεγχο, επιστρατεύουν τους κατεξοχήν φύλακες των ηθικών αξιών. Στην περίπτωση του τρέχοντος υγειονομικού πραξικοπήματος ήταν η αριστερά και η αναρχία που ζήτησε περισσότερο κράτος, έλεγχο και νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας για να σώσει τις γιαγιάδες και τους παπούδες – οι οποίοι φυσικά αφέθηκαν να πεθάνουν ανά εκατοντάδες χιλιάδες, στα ιδρύματα-γκούλαγκ της κρατικής μέριμνας. Στην περίπτωση της άλωσης και των τελευταίων ψηγμάτων άγριας, φυσικής ζωής, είναι η αριστερά και η οικολογία, που ζητά τον αφανισμό τους για να τα σώσει απο τη μόλυνση και την κλιματική αλλαγή. Στην περίπτωση της νεο πουριτανικής επέλασης, είναι οι ίδιοι οι ριζοσπάστες της απελευθέρωσης των φύλων και της σεξουαλικής συμπεριφοράς, που ζητάνε περισσότερους νόμους, κανόνες, αποκλεισμούς και βιοτεχνολογικές επεμβάσεις.

Και στην περίπτωση του αφανισμού των ζώων της πόλης, είναι οι φιλόζωοι και οι αντισπισιστές (μερίδα τους τουλάχιστον), που ζητάν μια τελική λύση για τις γάτες και τους σκύλους, για να τους σώσουν από μια ζωή που δεν κρίνουν ως άξια να βιωθεί. Η εφιαλτική λογική της εξάλειψης της ζωής για να τη γλυτώσει από τους κινδύνους του ζειν, δεν είναι απλά δείγμα ψυχοπαθολογίας. Είναι η λογική του νέου παραδείγματος, της νέας δυστοπικής κανονικότητας, την οποία καλούμαστε, με απειλή αφανισμού, να επιθυμήσουμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: